Μανταρινάτο με 3 μόνο υλικά, από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!







Εύκολο κέρασμα για τις μέρες αυτές. O φλοιός του μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες ενώ διευκολύνει την πέψη.
Θα χρειαστείτε:
10 μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες
2 κ.σούπας αμυγδαλόψιχα
650 γρ. Ζάχαρη
Άχνη ζάχαρη για το τέλος
Οδηγίες
Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών. Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ η εναλλακτικά από το μούλτι . Χοντροτρίβετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Βάζετε σε κατσαρόλα τις πολτοποιημένες φλούδες, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφού κρυώσει το πλάθετε σε μπαλίτσες ίσα με ένα καρύδι και τις βάζετε σε λαδόκολλα. Τα κυλάτε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζετε ξανά σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
https://tinyurl.com/yxkcgsv6











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τάρτα με κρέμα και μανταρίνι, από το icookgreek.com!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μανταρίνι, από την Αγγελική Καλαμπόκα και το mednutrition.gr!
Ζουμερό Κέϊκ μανταρινιού ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ, από τη Αρετή Βαρδάκα και το Bonappetit!.
Μανταρινόπιτα, από την Αργυρώ μας!
Τούρτα μανταρίνι από την Μπέτυ μας και το "Taste of life by Betty" !
Σιροπιαστό κέικ µανταρίνι µε παπαρουνόσπορο απο την Αργυρώ!
΄Οταν βράζουν οι φλούδες μετά αλέθονται με το νερό που έχουν βράσει ή στραγγίζονται? Μήπως θα είναι λίγο πικρά? ευχαριστώ
Ναι, πιστεύω έχεις δίκιο Κατερίνα. Καλύτερα να τις στραγγίξεις η να κρατήσεις ελάχιστο νερό, όσο χρειάζεται για να αλεστούν..
To 1k αμυγδαλα τι ειναι?κιλο η κουπα?
κ.σούπας
650 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη ; Μπερδεύτηκα με το :”ζάχαρη άχνη ζάχαρη.”
Στο μίγμα χρησιμοποιούμε κρυσταλλική ζάχαρη. Την άχνη την χρησιμοποιούμε στο τέλος για να τα κυλίσουμε μέσα. 🙂
Μπορούμε να αλλάξουμε την ζάχαρι με στέβια η καστανή ?
ευχαριστώ.
Υποθέτω ναι, αλλά θέλει προσοχή στις αναλογίες ειδικά με την στέβια θα χρειαστεί να βάλεις λιγότερη από τη ζάχαρη. Ακολούθησε τις οδηγίες της συγκεκριμένης στέβιας που θα χρησιμοποιήσεις για το πόσο αναλογεί με την λευκή ζάχαρη. Ωραία η ιδέα και για την καστανή , όμως κι εδώ χρειάζεται νομίζω λιγότερη. Μπορείς ομως να πειραματιστείς φτιάχνοντας το μίγμα , δηλαδή να προσθέσεις λίγη λίγη και να δοκιμάσεις το μίγμα σου αν είναι καλό. 🙂 Καλή επίτυχία! 🙂
Πολυ καλο ειναι το.μανταρινη και γλυκο και νοστημο εχω φαι τετχιο γλυκο
Εφτιαξα με 3 υλικά το μανταρινατο δεν έπηξε καλά και δεν πλάθεται στρογγυλο τι να βάλω να πήξη.
Πιστεύω πως πρέπει να το αφήσετε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά και μετά θα πλάθεται.