Πανακότα Βανίλιας, από τον Κώστα Περίκο και το flowmagazine.gr!

Με άρωμα Ιταλίας και παγκόσμια καταξιωμένη γεύση, η πανακότα αποτελεί ένα δροσερό γλυκό για όλες τις ώρες. Συνδυάζεται άψογα με διάφορες σος φρούτων ή ακόμη καραμέλας ή σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ για 5 μερίδες των 60γρ.
150γρ. γάλα 0% λιπαρά
20γρ. φρουκτόζη
10γρ. φύλλα ζελατίνας
1 δόση βανίλια σκόνη
5γρ. λικέρ Cointreau
100γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Μόλις βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνας τα οποία τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος.
- Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου 3 ώρες.
- Για ντεκόρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες σάλτσες όπως φράουλας, καραμέλας, σοκολάτας και φρέσκων φρούτων.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.flowmagazine.gr/article/view/Panakota_vanilias/category/quality_of_life
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανακότα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Τούρτα πανακότα με σοκολάτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Πανακότα σοκολάτας από την Μαριλού Μαντά και το "Thinkdrops" !
Light Πανακότα με Σάλτσα Φράουλα από το "Λόγω Διατροφής"!
Πανακότα σοκολάτα από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Panacotta φράουλα, εύκολη και δροσερή από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !

Αφήστε μια απάντηση