Πανεύκολα pancakes βρώμης με ρόφημα αμυγδάλου & κομματάκια σοκολάτας (στο blender!), από την Madame Ginger!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εκτός από 1-2 φορές, ομολογώ ότι στην ενήλικη ζωή μου δεν έχω φάει ποτέ μπανάνα. Μου την σπάει αφάνταστα η υφή αλλά και η μυρωδιά της, οπότε έχω μάθει να ζω χωρίς αυτήν. Αποφάσισα όμως να ξεπεράσω αυτό το -μάλλον παιδικό- τραύμα που έχω με τις μπανάνες και να βάλω στον εαυτό μου ένα challenge να ξεκινήσω σίγά-σιγά να τρώω αυτό το γεμάτο θρεπτικά συστατικά φρούτο!

 

Challenge accepted! Αποφάσισα για την πρώτη φορά να δοκιμάσω την μπανάνα σε ένα πιάτο που λατρεύω έτσι κι αλλιώς ώστε να μου είναι πιο εύκολο. Ανακάτεψα λοιπόν την μπανάνα με βρώμη, σοκολάτα και το αγαπημένο μου ρόφημα αμυγδάλου της Alpro χωρίς ζάχαρη και guess what? Τα κατάφερα! Όχι μόνο έφαγα τα pancakes και δεν με ενόχλησε η μπανάνα, αντιθέτως τα λάτρεψα και βρήκα έναν τρόπο να την εντάξω σταδιακά στην διατροφή μου. Αφράτα, σοκολατένια, με επίγευση αμυγδάλου, τα pancakes μου είναι το πιο θρεπτικό και νόστιμο πρωινό που θα φτιάχνεις κάθε ΣΚ από εδώ και πέρα.

Super Tip

Το Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Χωρίς Ζάχαρη, με λεπτή γεύση από ελαφρώς καβουρδισμένα αμύγδαλα που κρατούν την νοστιμιά τους και κρεμώδη υφή, κάνει τα pancakes αφράτα και ζουμερά!

Συνταγή

Πανεύκολα pancakes βρώμης με ρόφημα αμυγδάλου & κομματάκια σοκολάτας (στο blender!)

  • Μερίδες: 10 pancakes
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
  • Φυλάμε τα pancakes καλυμμένα στο ψυγείο για 2 μέρες.

Υλικά για τα pancakes

  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο, αλεσμένο
  • 5 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 μέτρια ώριμη μπανάνα
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 130 γρ. βρώμη
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Χωρίς Ζάχαρη
  • 3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα σε κομματάκια
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, για το τηγάνι

Υλικά για τo σερβίρισμα των pancakes

  • maple syrup (προαιρετικά)
  • σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα σε κομματάκια (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε το υποκατάστατο αυγού. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

2) Βάζουμε στο blender τη μπανάνα, το λάδι καρύδας, τη βρώμη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, το υποκατάστατο αυγού με λιναρόσπορο και το Alpro Ρόφημα Αμυγδάλου Χωρίς Ζάχαρη και πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε πηχτό μείγμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4) Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Γεμίζουμε ½ κουτάλα της σούπας με μείγμα, το απλώνουμε στο κέντρο του τηγανιού σε σχήμα pancake και ψήνουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκολλάει απ’ το τηγάνι.

5) Τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο όλα τα pancakes (ανανεώνοντας με λίγο λάδι αν χρειάζεται) και τα μεταφέρουμε σε στοίβες σε πιάτο. Σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με λίγο maple syrup και επιπλέον σταγόνες σοκολάτας.

 

 

https://www.madameginger.com/syntages/ana-peristasi/proino/paneukola-pancakes-bromis-me-rofima-amugdalou-kommatakia-sokolatas-sto-blender/?fb


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *