Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό µε ψημένη μαρέγκα από την Αργυρώ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχο και πολύ εύκολο γλυκό με γεύση σοκολάτας.

Δέσποινα Φωτοπούλου

 

Υλικά συνταγής
50 γραμμ. σοκολάτα σε κομμάτια 2 φλ. σοκολατούχο γάλα 1 2/3 φλ. ψίχουλα άσπρου ψωμιού (ψωμί του τοστ) 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη 2 αυγά (χωρισμένα) 4 κ.σ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή βύσσινο ή κεράσι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη σοκολάτα με το σοκολατούχο γάλα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ζεσταθεί το μείγμα. Πριν βράσει το αποσύρουμε.
2. Τοποθετούμε τα ψίχουλα σε μπολ, πασπαλίζουμε 5 κ.σ. άχνη ζάχαρη, περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά (τους κρόκους μόνο) και χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός.
3. Σε μικρό πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25΄-30΄, μέχρι να στέκεται.
4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μέχρι να στέκονται, προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη και χτυπάμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί η άχνη από τη μαρέγκα και στο τέλος να έχουμε μια παχιά υφή.
5. Αφού κρυώσει το γλυκό, αλείφουμε με τη μαρμελάδα και από πάνω στρώνουμε τη μαρέγκα. Ξαναψήνουμε το γλυκό για 10΄-15΄, ώσπου να ροδίσει η μαρέγκα και να τραγανίσει.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χρόνος Προετοιμασίας: 7 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά

 

 
http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B5-%CF%88%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%B1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *