Σοκολατένια γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νόστιμη γαλατόπιτα, όλο σοκολάτα με μια ιδέα κανέλας και τη διακριτική γεύση από το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χρόνος προετοιμασίας:  25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής: 0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας :Μέτριο
Κόστος:10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 κομμάτια

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 3 1/3 φλιτζάνια σοκολατούχο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό και λίγο για το ταψί
  • 2 κουτ. σουπ. γεμάτες κορνφλάουρ
  • 3 αυγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό (κομμένο σε κύβους παγωμένο)
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • 2 1/2 κουτ. σουπ. μέλι

Για την επικάλυψη

  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σουπ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • άχνη
  • κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά.
3. Όταν ζεσταθεί καλά και δούμε τις πρώτες φουσκάλες σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
4. Δεν θέλουμε να βράσει.
5. Αφαιρείτε από τη φωτιά, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη.
6. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι το σιμιγδάλι, το κορνφλάουρ, τα αυγά, και το ξύσμα και φτιάχνετε μια πάστα.
7. Σε αυτήν προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το γάλα που έχει ζεσταθεί και ανακατεύετε με ένα σύρμα ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία του και όλο μαζί μετά το ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύετε καλά.
8. Επιστρέφετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια με το σύρμα με υπομονή μέχρι να πήξει η κρέμα.
9. Προσοχή, σε χαμηλή φωτιά γιατί η κρέμα αρπάζει εύκολα και δεν θέλουμε να καεί.
10. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το παγωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα κομμένα σε κυβάκια. Ανακατεύετε απαλά.
11. Όταν ενσωματωθεί στο μείγμα μας ρίχνουμε και το μέλι και ομογενοποιούμε καλά.
12. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με σιμιγδάλι ψιλό ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος, διαμέτρου 27 εκ. απλώνετε 7-8 φύλλα κρούστας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ βουτυρωμένα, έτσι ώστε να εξέχουν από τις άκρες και ρίχνετε το μείγμα μέσα. Σκεπάζετε με τα φύλλα που εξέχουν.

Για την επικάλυψη

13. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ρίχνετε το μείγμα αυτό πάνω από την κρέμα να πάει σε όλη την επιφάνεια.
14. Ψήνετε για 40-45 λεπτά.
15. Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά πάνω σε σχάρα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αρωματίστε αν θέλετε με βανίλια αντί για κανέλα.

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/1313

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *