Υλικά για την κρέμα
500 γρ. γάλα πλήρες
100 γρ. ζάχαρη
2 μεσαία αυγά
40 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για τη βάση
30 γρ. βούτυρο αγελάδος
30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα ώστε να μην μείνουν καθόλου σβόλοι.
Όταν το γάλα πάρει μια βράση, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα λίγο-λίγο μέσα στα αυγά. Ανακατεύουμε συνέχεια και έντονα με το σύρμα.
Αμέσως μετά ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών με το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια και έντονα με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Αφού η κρέμα σφίξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού με το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει η κρέμα όλο το βούτυρο.
Έπειτα, παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ της επιλογής μας (όσο πιο μικρό είναι το σκεύος τόσο πιο παχιά βγαίνει η γαλατόπιτα). Το βουτυρώνουμε πολύ καλά και το πασπαλίζουμε παντού με το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε ομοιόμορφα την κρέμα μας στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει καλά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.
Αφήστε μια απάντηση