Τάρτα σοκολάτα – καρύδα, χωρίς ψήσιμο από την Ντίνα Νικολάου!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πολύ γρήγορη και εντυπωσιακή τάρτα που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Ο συνδυασμός σοκολάτα-καρύδα είναι εξαιρετικός.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος Αναμονής: Στο ψυγείο: 5 ώρες

Υλικά:
Για 6 – 8 άτομα
Για την βάση
300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά, ψιλοθρυμματισμένα
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Για την κρέμα καρύδας
400 γρ. τυρί κρέμα
½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
3 φύλλα ζελατίνης (περίπου 6 γρ.)
½ φλιτζ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη καρύδα
Για την κρέμα σοκολάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
Για το σερβίρισμα
αμύγδαλα ή φιστίκια καραμελωμένα
παγωτό καϊμάκι

Εκτέλεση:
Για τη βάση: Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.
Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη. Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση.
Για την κρέμα καρύδας: Ζεσταίνω το γάλα και διαλύω τη ζελατίνη ενώ πρώτα την έχω μαλακώσει σε κρύο νερό. Χτυπάω με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με το γάλα και τη ζελατίνη. Προσθέτω τη καρύδα και ανακατεύω καλά. Στρώνω το μίγμα πάνω από τη βάση της τάρτας. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι το μίγμα να σφίξει καλά.
Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζω να ανακατεύω ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μίγμα. Αφήνω για λίγο να κρυώσει ελαφρά και αδειάζω την κρέμα σοκολάτας επάνω στην ήδη παγωμένη κρέμα καρύδας. Ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες μέχρι να σφίξει και η δεύτερη κρέμα.
Για να σερβίρω, κόβω τη τάρτα σε κομμάτια και γαρνίρω με τρίμα από καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκι και παγωτό καϊμάκι.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/2469#r=edit-tid-4-59/page=21

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *