Μπισκότο στο τηγάνι -Vegan Skillet Cookie, by Lenia and the Veggie sisters!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλ. καστανή ζάχαρη
3/4 φλ. ηλιέλαιο
1 πολύ ώριμη μπανάνα
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια

80 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Μπισκότο στο τηγάνι !
Μπισκότο στο τηγάνι !
Εκτέλεση:
Βάζω στο τηγάνι το ηλιέλαιο μαζί με την ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά, ανακατεύω. Απομακρύνω το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτω την μπανάνα, αφού πρώτα την  έχω λιώσει με ένα πηρούνι. Ανακατεύω και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και την  βανίλια. Προσθέτω την μισή ποσότητα σοκολάτας, ανακατεύω μια φορά και στρώνω το μείγμα στο τηγάνι. Αν το τηγάνι σας δεν είναι αντικολλητικό ή σας κάνει νάζια (όπως το δικό μου) , αφαιρέστε το μείγμα από το τηγάνι, βάλτε μια λαδόκολλα και ξαναβάλτε το μείγμα. Αφού έχω στρώσει το μείγμα ρίχνω από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα. Προσοχή αν το τηγάνι σας δεν είναι κατάλληλο να μπει στον φούρνο βάλτε το σε ένα ταψάκι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά σε αέρα. Αν μετά το δεκάλεπτο σας πάρει πολύ χρώμα, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ψηθεί για άλλα 10-15 λεπτά. Ταιριάζει πολύ με παγωτό! Στολίστε το με ξηροκάρπια, φυστικοβούτυρο, λιωμένη σοκολάτα, καραμέλα….

Προσαρμογή συνταγής από εδώ
http://theveggiesisters.gr/mpiskoto-sto-tigani/

Vegan Skillet Cookie

Ingredients:
2 cups all purpose flour
1 cup brown sugar
3/4 cup  canola oil
1 very ripe banana
1 tsp baking  soda
1/4 tsp salt
2 tsp vanilla extract

80 gr. vegan chocolate chips

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μπισκότο στο τηγάνι !
Μπισκότο στο τηγάνι !
Instructions:
Heat oil with sugar in a nonstick heat resistant skillet for 5 minutes and stir (low heat). Remove skillet from heat and add mashed banana. Mix, then add flour, soda, vanilla and salt. Add half of the chocolate chips and stir to combine. Even the cookie dough with a spoon. If your skillet is not nonstick, remove dough, line it with parchment paper and then put the dough back. Top with the rest of the chocolate. If your skillet is not heat resistant, transfer dough into tin. Bake in preheated (fan) oven at 180C for 20-25 minutes. If it becomes golden brown quickly (after 10 minutes), cover it with aluminium foil and bake it for another 10-15 minutes. Allow to cool before serving. It pairs well with ice cream. Top with nuts, peanut butter, melted chocolate. Enjoy!

Source  here
http://theveggiesisters.gr/vegan-skillet-cookie/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *