Γλυκό ψυγείου μόκα, από την Μπέττυ και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα γλυκά ψυγείου τα αγαπάμε και τα αναζητάμε κυρίως τώρα που καλοκαιριάζει . Εύκολα , γρήγορα , δροσερά , με ανάλαφρη γεύση και υφή , με πολλές δυνατότητες για παραλλαγές είναι ιδανική αλλά και αγαπημένη επιλογή . Το συγκεκριμένο γλυκό , έχει υπέροχη γεύση , είναι αρωματισμένο με καφέ , έχει μια βελούδινη και αγνή κρέμα φτιαγμένη με απλά υλικά και τα μπισκότα του είναι ποτισμένα με ποτό Tia Maria…Θυμίζει πολύ το tiramisu και είναι απολαυστικό…Και βέβαια…είναι να μην κάνει κανείς την αρχή…αποκλείεται να σταματήσει στο ένα κομμάτι…εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ και είναι επικίνδυνα νόστιμο…
Δείτε το και θα καταλάβετε :

glyko moka1
Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τα μπισκότα:
100 ml Tia Maria ποτό ή κάποιο λικέρ με άρωμα καφέ
120 ml γάλα
Για την κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. (γεμάτη) μαργαρίνη
2 κ.γλ. (γεμάτα) καφέ στιγμής
1 βανίλια
Για τη διακόσμηση:
1 μπωλ σαντιγύ
Νιφάδες σοκολάτας
Σοκολατένια κουφετάκια με άρωμα μόκα
Τριμμένα μπισκότα (αφού θα περισσέψουν λίγα από το γλυκό)

glyko moka2glyko moka3glyko moka4glyko moka5glyko moka6glyko moka7glyko moka8glyko moka9glyko moka10glyko moka11glyko moka12glyko moka13glyko moka14glyko moka15
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα : Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταίνεται . Παράλληλα ρίχνουμε σε μια λεκάνη τα αυγά , τη βανίλια , τον καφέ , τη ζάχαρη και το αλεύρι . Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πετύχουμε μια βελούδινη κρέμα . Αφού στο μεταξύ το γάλα έχει αρχίσει να ζεσταίνεται , παίρνουμε κουταλιές ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με την κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς . Επαναλαμβάνουμε προσθέτοντας δυο-τρεις κουταλιές ακόμα . Τότε αδειάζουμε το περιεγχόμενο της λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει δυο-τρεις βράσεις και να “δέσει” η κρέμα . Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα . Αφήνουμε την κρέμα κατά μέρος να κρυώσει ελαφρά .
Ετοιμάζουμε το γλυκό : Ανακατεύουμε το γάλα (χλιαρό) με το ποτό και βυθίζουμε μέσα ένα-ένα μπισκότο για λίγα δευτερόλεπτα . Τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος (30×20). Αδειάζουμε λίγη από την κρέμα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια . Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδιακσία άλλες δυο φορές ώστε να σχηματίσουμε 3 στρώσεις μπισκότων και να τελειώσουμε με κρέμα . Γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τις νιφάδες σοκολάτας , τα τριμμένα μπισκότα και τα κουφετάκια . Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί . Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
Σημ. : Η σαντιγύ μπορεί να είναι  χτυπημένη κρέμα γάλακτος (παγωμένη) με άχνη , ή σκόνη  τύπου Garni (χτυπάμε με κρύο γάλα) ή φυτική τύπου Morfat χτυπημένη με άχνη.
Καλή επιτυχία!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *