Σοκολατένιο Banoffee, σκέτος πειρασμός, από την Άννα Χαλικιά και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

To Banoffee είναι αδιαμφισβήτητα ένα τέλειο γλυκό. Και πως να παίξεις με την τελειότητα; Όμως μερικές φορές, όταν χτυπάει η λιγούρα για “κάτι σοκολατένιο” -και χτυπά δίχως προειδοποίηση- το Banoffee δεν είναι ποτέ αρκετό, γιατί του λείπει κάτι σημαντικό: η σοκολάτα. Αγαπητοί μου chocoholics, ιδού το σοκολατένιο Banoffee! Αξίζει η πολύωρη αναμονή στο ψυγείο, γιατί στο τέλος ανταμείβεσαι, όχι απλώς με άλλο ένα ευχάριστο γλυκάκι για μετά το φαγητό, αλλά με μια σοκολατένια υπερπαραγωγή. Βουτυράτη μπισκοτένια ζύμη, καραμέλα γάλακτος, ολόγλυκες μπανάνες, αφράτη σαντιγί και μια παχιά, βελούδινη στρώση σοκολατένιας κρέμας με Nestlé Dessert 65% Κακάοσυνθέτουν αυτό το εντυπωσιακό γλυκό, που -όσο και να πασχίζεις- θα δυσκολευτείς να αγνοήσεις.

 

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα στα highlights του Instagram και στο IGTV.

Φτιάξε το δικό σου σοκολατένιο Banoffee, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να το θαυμάσουμε και εμείς!

Συνταγή

Σοκολατένιο banoffee

  • Μερίδες: 8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 12 ώρες
  • Σκεύος: ταρτιέρα ή πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24εκ.

Υλικά για την βάση

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive, αλεσμένα
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Υλικά για την σοκολατένια κρέμα

Επιλέον υλικά

   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε την βάση. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη.

2) Πιέζουμε καλά το μείγμα στον πάτο και τα τοιχώματα βουτυρωμένης ταρτιέρας ή πυρίμαχου σκεύους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.

4) Ετοιμάζουμε την σοκολατένια κρέμα. Τεμαχίζουμε τα 180 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% Κακάο σε μικρά κομματάκια, κρατάμε τα 20 γρ. για το σερβίρισμα και αφήνουμε στην άκρη.

Super Tip

Με 65% κακάο από επιλεγμένες ποικιλίες κακάο και με ασυναγώνιστο λιώσιμο, η Nestlé Dessert 65% Κακάο είναι η κουβερτούρα που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της έντονης γεύσης σοκολάτας.

5) Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών μέσα στο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να έχουμε ομογενοποιημένο μείγμα.

6) Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια, για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% Κακάο, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.

7) Ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω στην ψημένη βάση, ισιώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

8) Απλώνουμε πάνω από την σοκολατένια κρέμα την καραμέλα γάλακτος. Συνεχίζουμε τοποθετώντας ομοιόμορφα τις φέτες μπανάνας και από πάνω βάζουμε μεγάλες κουταλιές σαντιγί. Τις απλώνουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

9) Τρίβουμε με τρίφτη τα 20 γρ. Nestlé Dessert 65% Κακάο που κρατήσαμε στην άκρη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες μέχρι το σερβίρισμα.

Super Tip

Το σοκολατένιο Banoffee, όπως και το Τιραμισού, είναι κρεμώδες και messy γλυκό, επομένως μην περιμένεις να κόψεις τα τέλεια τριγωνικά κομμάτια. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να μείνει στο ψυγείο και να σφίξει για τουλάχιστον 10 ώρες πριν σερβιριστεί. Εάν θέλεις κάτι πιο γρήγορο, μπορείς να φτιάξεις το Βanoffee σε ποτήρια: “παίξε” με στρώσεις θρυμματισμένης μπισκοτένιας βάσης, σοκολατένιας κρέμας, καραμέλας γάλακτος, μπανάνας, σαντιγί και τριμμένης κουβερτούρας, φύλαξε στο ψυγείο και θα έχεις έτοιμες ατομικές μερίδες!

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/sokolatenio-banoffee-sketos-peirasmos/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *