Τούρτα καριόκα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

- 240 γρ. βούτυρο Lurpak, σε κομμάτια
- 240 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 240 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. κακάο
- 150 γρ. πορτοκάλι γλασέ, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. σοκολάτα τζιαντούγια ή κουβερτούρα πραλίνα
Για το γλάσο
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη
- 30 γρ. αραβοσιτέλαιο
https://www.steliosparliaros.gr/suntages/sokolata/tourta-karioka/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα Σοκολάτας ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Καριόκες Ταψιού(Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Φανταστική σοκολατίνα µε σάλτσα φράουλας από την Αργυρώ μας!
" Καριόκες elpidas little corner " , από την αγαπημένη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου!
Τούρτα με μπισκότα και γκοφρέτες, από την Σόφη Τσιώπου και τις "Λιχουδιές της Σόφης"!
Τούρτα σοκολάτας της τελευταίας στιγμής, από την Αργυρώ μας!

Αφήστε μια απάντηση