Μελομακάρονα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

μύρισαν Χριστούγεννα…!


Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα πολύ απλά… δεν γίνονται!
Το γλυκό που φέρνει από μόνο του το εορταστικό χριστουγεννιάτικο κλίμα.
Μέλι, καρύδια, κανέλα…
Δεν παύει όμως να αποτελούν μια ”υποκειμενική” υπόθεση.
Κάποιοι τα θέλουν μαλακά και μελωμένα, να λιώνουν στο στόμα, κάποιοι τραγανά, κάποιοι με μπόλικο σιρόπι, άλλοι πιο στεγνά…
Στη συγκεκριμένη συνταγή τα μελομακάρονα γίνονται μαλακά από μέσα, ελαφρώς τραγανά από έξω και με ισορροπημένο σιρόπι που δεν ”στάζει”.

Ετοιμάστε τα, αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει, βάλτε τα σε μια χριστουγεννιάτικη πιατέλα, στολίστε το τραπέζι σας και απολαύστε τα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Τις ευχές μας για τα πιο όμορφα, ”γλυκά” Χριστούγεννα!




Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

 

Υλικά:

  • 600 ml σπορέλαιο
    ·        300 ml χυμό πορτοκάλι (περίπου από 3 πορτοκάλια)
    ·        1/3 φλ. κονιάκ
    ·        250 γρ. ζάχαρη
    ·        3 κ.γλ. κανέλα
    ·        1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο
    ·        Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    ·        3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
    ·        ½ κ. γλ. σόδα
    ·        1 και 1/3 κιλό αλεύρι

Για το σιρόπι:

  • 6 ποτήρια νερό
  • 6 ποτήρια ζάχαρη
  • 400 γρ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού
  • Λίγες σταγόνες χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ. μέλι ανακατεμένο με λίγο σιρόπι
  • 2 φλ. καρύδι τριμμένο ανακατεμένο με κανέλα και γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το μέλι) σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά. Μόλις το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί τελείως. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  1. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το σπορέλαιο, τον χυμό, το κονιάκ και την ζάχαρη.
  1. Προσθέτω και την σόδα με τα μπαχαρικά και το ξύσμα
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υγρά. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη καλά. Δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα για να μην κουράσουμε την ζύμη.
  3. Παίρνουμε λίγη ζύμη (όσο ένα μεγάλο καρύδι περίπου) και την πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα (πάχος λίγο λιγότερο από 2 δάχτυλα). Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν και απλώνουν ελαφρά.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
  5. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι. Τα ανακατεύουμε απαλά μέσα στο σιρόπι για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
  6. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα (όχι με την σειρά) και τα αφήνουμε λίγο να τραβήξουν το σιρόπι τους.

 

  1. Μετά από λίγη ώρα τα βάζουμε σε μια σειρά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και με πινέλο αλείφουμε το κάθε μελομακάρονο με το μέλι. Πασπαλίζουμε με το μείγμα του καρυδιού.

 

Καλή επιτυχία!

http://www.foodstates.gr/2015/12/blog-post.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *