Μελομακάρονα με ζάχαρη καρύδας και μέλι, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πολλές φορές λέω αν είναι να φας ένα γλυκό, να το φας όπως είναι και να το ευχαριστηθείς. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που κάποιος δεν κάνει να φάει ζάχαρη ή δεν θέλει.

Έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω  τα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου.

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα καλαμποκέλαιο

½ κούπα ζάχαρη καρύδας

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

2 κ.γ μπέικιν

1 κ.γ σόδα

2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης

800 γρ αλεύρι

Σιρόπι

1 ½ κούπα μέλι

1 κούπα ζάχαρη καρύδας

2  Κούπες νερό

ξύλο κανέλας

½ πορτοκάλι (από  αυτό που στύψαμε)

Ενδιάμεσα και επάνω

100 γρ τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

Βάζουμε  σε ένα μπολ το λάδι, τον χυμό, το ξύσμα, την ζάχαρη καρύδας και την σόδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα Κεϋλάνης, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι, μόλις ενωθούν τα υλικά η ζύμη είναι έτοιμη.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα όπως μας αρέσουν και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα στους 180 βαθμούς  20 λεπτά περίπου.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, μόλις πάρει βράση, βράζουμε 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε και τα βγάζουμε γιατί μαλακώσουν αμέσως.

Ρίχνουμε  τριμμένο καρύδι  ενδιάμεσα και επάνω  στα μελομακάρονα.

Καλή επιτυχία! 

 

https://elpidaslittlecorner.gr/melomakarona-coconut/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *