Οδηγίες
- Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
- Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και λίγο χυμό λεμονιού.
- Αναμειγνύουμε το λάδι με την μπύρα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Βάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη.
- Παίρνουμε μία ποσότητα ζύμης και με τα χέρια μας την ανοίγουμε σε φύλλο.
- Τοποθετούμε λουκούμι ή γλυκό του κουταλιού και σπασμένα καρύδια.
- Κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Όσο τα μεθυσμένα είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε για 12 ώρες και τα περνάμε από ινδοκάρυδο.
Αφήστε μια απάντηση