Οδηγίες

  1. Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
  2. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και λίγο χυμό λεμονιού.
  3. Αναμειγνύουμε το λάδι με την μπύρα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  4. Βάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη.
  7. Παίρνουμε μία ποσότητα ζύμης και με τα χέρια μας την ανοίγουμε σε φύλλο.
  8. Τοποθετούμε λουκούμι ή γλυκό του κουταλιού και σπασμένα καρύδια.
  9. Κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  10. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  11. Όσο τα μεθυσμένα είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
  12. Αφήνουμε για 12 ώρες και τα περνάμε από ινδοκάρυδο.