Πιτάκια μπισκότου γεμιστά με μερέντα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Αυτά τα πιτάκια μπισκότου έχουν τραγανή επικάλυψη, μαστιχωτό εσωτερικό με κομμάτια σοκολάτας και είναι παραγεμισμένα με μερέντα! Είναι ιδανικά για το πρωινό των Χριστουγέννων, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο πρωινό φυσικά!

Μερίδες:
24
Προετοιμασία45 mins
Μαγείρεμα25 mins
Αναμονή1 hr
Συνολικός χρόνος2 hrs 10 mins

Υλικά

  • 430 γρ. αλεύριγια όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 330 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυροσε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανιλίνες
  • 3 μεγάλα αυγάσε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. κουβερτούραψιλοκομμένη
  • 320 γρ. μερέντατην οποία έχουμε παγώσει στο ψυγείο

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πιτάκια μπισκότου γεμιστά με μερέντα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο και τα δουλεύουμε σε μεγάλη ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τη βανιλίνη και τα αυγά ένα-ένα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ενσωματώνουμε το μίγμα του αλευριού.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα (αν θέλουμε, κρατάμε 50 γρ. για την επιφάνεια). Την ενσωματώνουμε στο μίγμα με μια ελαστική σπάτουλα.
  • Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 24 φόρμες για μάφινς (ιδανικά χρησιμοποιούμε φορμάκια σιλικόνης, οπότε και παραλείπουμε αυτό το βήμα).
  • Βάζουμε περίπου 1 κ.γ. ζύμη στον πάτο κάθε φόρμας. Την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να πλατύνει ομοιόμορφα.
  • Στο κέντρο της ζύμης τοποθετούμε 1 κοφτό κ.γ. μερέντα. Από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα ακόμα 1 κ.γ. ζύμη. Δουλεύουμε τη ζύμη απαλά με τα δάχτυλά μας να απλωθεί.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κουβερτούρα.
  • Ψήνουμε τα πιτάκια μπισκότου στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 20-25′, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά τους.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο. Ιδανικά τα καταναλώνουμε ζεστά, αλλιώς τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος, σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
https://theonewithallthetastes.com/2020/12/merenda-cookie-cups/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *