Πιτάκια μπισκότου γεμιστά με μερέντα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!
Αυτά τα πιτάκια μπισκότου έχουν τραγανή επικάλυψη, μαστιχωτό εσωτερικό με κομμάτια σοκολάτας και είναι παραγεμισμένα με μερέντα! Είναι ιδανικά για το πρωινό των Χριστουγέννων, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο πρωινό φυσικά!
Μερίδες: 24
Υλικά
- 430 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. κορν φλάουρ
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 330 γρ. καστανή ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανιλίνες
- 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 320 γρ. μερέντα, την οποία έχουμε παγώσει στο ψυγείο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο και τα δουλεύουμε σε μεγάλη ταχύτητα.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη και τα αυγά ένα-ένα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ενσωματώνουμε το μίγμα του αλευριού.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα (αν θέλουμε, κρατάμε 50 γρ. για την επιφάνεια). Την ενσωματώνουμε στο μίγμα με μια ελαστική σπάτουλα.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 24 φόρμες για μάφινς (ιδανικά χρησιμοποιούμε φορμάκια σιλικόνης, οπότε και παραλείπουμε αυτό το βήμα).
- Βάζουμε περίπου 1 κ.γ. ζύμη στον πάτο κάθε φόρμας. Την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να πλατύνει ομοιόμορφα.
- Στο κέντρο της ζύμης τοποθετούμε 1 κοφτό κ.γ. μερέντα. Από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα ακόμα 1 κ.γ. ζύμη. Δουλεύουμε τη ζύμη απαλά με τα δάχτυλά μας να απλωθεί.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κουβερτούρα.
- Ψήνουμε τα πιτάκια μπισκότου στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 20-25′, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά τους.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο. Ιδανικά τα καταναλώνουμε ζεστά, αλλιώς τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος, σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημειώσεις
Η αρχική ιδέα εδώ.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λεμπκούχεν (lebkuchen), από την Luise και το Radicio!
Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δίχρωμα από το Radicio!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ και μελάσα (gingerbread cookies), από την Μπέττυ μας και το "...
Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ, από την Ντίνα Νικολάου!
"Τι προσέχουμε όταν φτιάχνουμε μπισκότα - Οκτώ tips", από το icookgreek.com!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα με 5 υλικά, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση