“Τι προσέχουμε όταν φτιάχνουμε μπισκότα – Οκτώ tips”, από το icookgreek.com!
Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές, που θα σας φανούν χρήσιμες, ειδικά αν φτιάχνετε πρώτη φορά μπισκότα
1. Ανοίξτε πιο εύκολα τη ζύμη με τον πλάστη, προκειμένου να κόψετε τα μπισκοτάκια σας, βάζοντάς την ανάμεσα σε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
2. Συχνά η δόση της ζύμης βγάζει περισσότερα μπισκότα απ’ όσα χωράει το ταψί ή η λαμαρίνα. Αν, λοιπόν, βρεθείτε με δύο ταψιά μπισκότα αντί για ένα, είναι προτιμότερο να τα ψήσετε σε δύο δόσεις και όχι ταυτόχρονα (ένα πάνω, ένα κάτω). Αλλιώς θα πρέπει να ανοίξετε το φούρνο στα μισά, να τους αλλάξετε θέσεις και να επαναπροσδιορίσετε τους χρόνους ψησίματος, ώστε να πετύχετε ομοιόμορφο ψήσιμο, πράγμα που χρειάζεται μια κάποια εμπειρία.
3. Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αλλά και οι βάσεις ή τα ταψιά σιλικόνης δε βοηθούν μόνο να ξεκολλάμε εύκολα τα μπισκοτάκια μας, αλλά συμβάλλουν και στο καλύτερο ψήσιμο της κάτω πλευράς τους. Αποφεύγουμε, λοιπόν, το σκέτο βουτυρωμένο ταψί ή τη γυμνή λαμαρίνα που «ξεροψήνει» τα μπισκότα από τη μια πλευρά.
4. Για το ψήσιμο είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε τον αέρα.
5. Προτιμούμε τη λαμαρίνα, απ’ το ταψί, για να μην εμποδίζουν τα τοιχώματα του ταψιού το πέρασμα της θερμότητας και δυσκολεύουν το ομοιόμορφο ψήσιμο των μπισκότων.
6. Όταν ψήνουμε μπισκότα κάθε λεπτό που περνάει έχει σημασία στην τελική υφή. Για παράδειγμα, τα μαλακά cookies θέλουν μόνο 10΄-12΄(τα αφήνουμε εκτός φούρνου 1 ώρα περίπου να σφίξουν, χωρίς να τα πιάνουμε, γιατί θα διαλυθούν). Λίγα λεπτά παραπάνω να μείνουν, δε θα είναι πια μαλακά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
7. Δίνουμε εύκολα ειδικό σχήμα στα μπισκότα μας με πρακτικά κουπ πατ, αλλά αν δεν έχουμε κουπ πατ δεν είναι λόγος να μην κάνουμε μπισκότα! Τους δίνουμε ομοιόμορφο στρογγυλό σχήμα κόβοντας τη ζύμη με το χείλος ενός ποτηριού. Ή τα πλάθουμε με τα χέρια μας.
8. Δεν κόβονται όλες οι ζύμες με κουπ πατ, γιατί η σύνθεσή τους μπορεί να είναι τέτοια που να απλώνουν στο ψήσιμο και να χάνουν το σχήμα τους. Αν λοιπόν η συνταγή σας λέει να χρησιμοποιήσετε κουτάλι ή να πλάσετε μπάλες σε μέγεθος καρυδιού, ακολουθήστε τη. Και αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα στα άψητα ζυμαράκια, καθώς, όπως είπαμε, στο ψήσιμο θα ανοίξουν.
https://tinyurl.com/utawok5
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Δεν σου πέτυχε το κέικ; 9 πιθανές εξηγήσεις... Κι ας νιώθεις ότι τα έκανες όλα σωστά, κατά γράμμα!"...
" Μυστικά για Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα ", από την αγαπημένη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslitt...
Τα μπισκότα του Άη Βασίλη, από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη!
Πιτάκια μπισκότου γεμιστά με μερέντα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Linzer βιεννέζικα μπισκότα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση