Βασιλόπιτα κέικ με ζαχαρόπαστα, από την εκπληκτική Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(για ταψάκι 28 εκ.)

Α ΜΕΙΓΜΑ

325 γρ βούτυρο ευρωπαϊκό

260 γρ ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 βανίλια σκόνη

1 γρ φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο

1 γρ γλυκάνισο σκόνη η μαστίχα αν θέλετε

5 γρ μαχλέπι τριμμένο σκόνη

 

Β ΜΕΙΓΜΑ

 3 αυγά

65 γρ γάλα φρέσκο

25 γρ κονιάκ

 

Γ ΜΕΙΓΜΑ

450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

10 γρ μπαίκιν πάουντερ

75 γρ φουντούκι τριμμένο η αμύγδαλο μαύρο  η καρύδι

1 φλιτζάνι ξερά Cranberries η σταφίδες σουλτανίνα

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε κόντιτα πορτοκαλιού και ότι άλλο ξηρό φρούτο θέλετε..

vas3

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάλτε τα υλικά του Α μείγματος στο μίξερ και δουλέψτε τα αρχικά σε αργή ταχύτητα για 1 λεπτό.

Συνεχίστε σε γρήγορη ταχύτητα να αφρατέψουν και να ενσωματωθούν.

Αναμείξτε τα υλικά του Β μείγματος σε ένα μπολ .

Χτυπήστε τα ελαφρά με το σύρμα  για να σπάσουν τα αυγά.

Προσθέστε το μείγμα Β μέσα στο μίξερ με το μείγμα Α σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

Αποσύρετε το κάδο από το μίξερ και προσθέστε το μείγμα Γ ανακατεύοντας με μια μεγάλη σπάτουλα η κουτάλα.

Τα Cranberries θα τα ρίξετε στο τέλος.

Αλείψτε  ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών με βούτυρο και στρώστε το με χαρτί ψησίματος ..

Βουτυρώστε και το χαρτί .

Ρίξτε μέσα το μείγμα και ισιώστε το με σπάτουλα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.

Ανοίξτε την πόρτα του φούρνου μετά το ψήσιμο και αφήστε την να κρυώσει σιγά σιγά .

Μπορείτε να την στολίσετε με ζάχαρη άχνη και διάφορες στάμπες.

Εναλλακτικά με αυγόγλασο ( μπορντούρες, γράμματα και σχέδια ).

Η μπορείτε να την διακοσμήσετε με ζαχαρόπαστα  όπως κάναμε εμείς.

( Μην ξεχάσετε να την αλείψετε  με βουτυροκρεμα πριν βάλετε την ζαχαρόπαστα).

Μια ακόμα πρόταση είναι να την επικαλύψετε με σοκολάτα γκανάς η νουτέλα.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

vas1-min

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Στέλιος Μυλιώτης)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=10188
 
 
 
vas2
 
 
vas4
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *