Βασιλόπιτα Κρουασάν, από τις Συνταγές της Παρέας!







Τι χρειαζόμαστε:
- 3 1/2 κούπες αλευρι
- 2 κουταλιές μαγιά ξηρή
- 1/3 της κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κούπα γάλα χλιαρό
- 2 κουταλιές βούτηρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 1/2 κουπα ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανέλα
- 1/2 κουπα κερασάκια γλασέ κομμένα
- 1/2 κουπα καρύδια χοντροκομένα
- 1/3 κούπας βούτηρο μαλακό
Πώς το κάνουμε:
2) Ανοιξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα το χλιαρό γάλα, το βούτηρο, το ένα αυγό και το κροκάδι από το δεύτερο αυγό.
6) Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κερασάκια και τα καρύδια. Αφήστε τα στην άκρη.
9) Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Απλώστε στην επιφάνεια του το μισό μαλακό βούτηρο και πασπαλίστε με το μισό μίγμα των καρυδιών.
10)Τοποθετήστε τώρα το δεύτερο φύλλο, απλώστε το υπόλοιπο βούτηρο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μιγμα καρυδιών.
11)Τοποθετήστε μετά το τρίτο φύλλο και βάλτε στο κέντρο του ένα μικρό πιατάκι διαμέτρου 5 εκ. (στη φωτογραφία είναι ένα κουπ πατ με αντίστοιχη διάμετρο)
15) Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει 15-40 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να διπλασιαστεί σε όγκο.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανεύκολη βασιλόπιτα-κέικ (2021) από το sokolatomania.gr!
Βασιλόπιτα κέικ με μυρωδιά τσουρέκι, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Βασιλόπιτα με αρώματα πορτοκαλιού, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
"Η πιο εύκολη και αρωματική βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει"(VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάν...
Βασιλόπιτα με πραλίνα, φουντούκια και κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ, από το sokolatomania.gr!
Βασιλόπιτα με κάστανο, ξηρούς καρπούς και γλάσο σοκολάτας, από τον Νomad Chef Ανδρέα Λαγό και το Che...
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απο το βιβλίο της κας Βέφας για Χριστουγεννιάτικα γλυκά!!
Ευχαριστούμε την Sitronella για τις φωτογραφίες βήμα βήμα (στις φωτογραφίες, στο τέλος έχει προστεθεί και σοκολάτα στη γέμιση 🙂 )
https://www.sintagespareas.gr/sintages/basilopita-krouasan.html