Βασιλόπιτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πανέμορφη, μυρωδάτη και πολύ φουσκωτή, ιδανική για την ημέρα.

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου

180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

6 αυγά, medium

20 ml κονιάκ (προαιρετικά)

600 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

250 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

 

Για διακόσμηση:

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

180 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

 

Δείτε το VIDEO : https://youtu.be/7UZ0XuxO-mk

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    755   38%
ΒΑΖΑΛίπος   39.7g   57%
ΒΑΖΑKορεσμένα   24.5g     123%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    13.6g    27%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    87g   33%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   46.6g   52%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.3g    5.00%
ΒΑΖΑΙνες    2.4g    10%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, τη ζάχαρη χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ.
2Κατόπιν, καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
3Έπειτα, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε 1-1 τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο.
4Συνεχίζουμε με το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, τη μισή ποσότητα αλευριού και ανακατεύουμε.
5Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε εκ νέου.
6Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το φτερό από τη ζύμη με την σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, καθαρίζουμε τα τοιχώματα σε περίπτωση που έχει μείνει αλεύρι και αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 30εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με λαδόκολλα.
7Ύστερα, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα προσέχοντας να το έχουμε λίγο πιο φουσκωτό στις άκρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 45 λεπτά.
8Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε είτε να πασπαλίσουμε την βασιλόπιτα με άχνη ζάχαρη είτε να συνεχίσουμε με την επικάλυψη.
9Για την σοκολατένια επικάλυψη: Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σοκολάτα κουβερτούρα από πάνω, κάνουμε παράλληλες γραμμές με τη λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια του κέικ και με ένα μαχαίρι χαράσσουμε κάθετα από την άλλη μεριά για να δημιουργήσουμε σχηματάκια.
#tsoulotip: 1. Πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μη μας κόψει το μείγμα. 2. Μην τρομάξετε ότι έχει κόψει το μείγμα. Μόλις ρίξουμε το αλεύρι, όλα θα είναι μια χαρά. 3. Αλευρώνουμε το φλουρί για να μην κάτσει στον πάτο.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/vasilopita

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *