Χριστουγεννιάτικο κέικ φρούτων με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!

 

Συστατικά

170 γρ βούτυρο
140 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ αυγά (ή 7 τεμάχια αυγά)
85 γρ μέλι
Μισό πορτοκάλι ξύσμα
1 πρέζα βανιλλίνη
2 γρ κανέλα σκόνη
1 γρ γαρύφαλλο σκόνη
1 γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
1 γρ τζίντζερ σκόνη
6 γρ αλάτι
170 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένα)
1 γρ baking powder (κοσκινισμένα)
85 γρ καρύδι χοντροκομμένο ή ψιλοκομμένο
300 γρ φρούτα κόντιτα
125 γρ σταφίδα ξανθιά
125 γρ σταφίδα μαύρη
60 γρ Cranberries αποξηραμένα
Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
200 γρ ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Θα χρειαστούμε επιπλέον: κάδος του μίξερ, φτερό του μίξερ, λεκάνη, μαρίζ, φόρμα η ταψί για το φούρνο, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Οδηγίες

1.Τοποθετούμε μέσα σε λεκάνη με λίγο ποτό της αρεσκείας μας ( π.χ : κονιάκ – extra από την συνταγή) τα φρούτα κόντιτα, την ξανθιά σταφίδα, την μαύρη σταφίδα και τα αποξηραμένα cranberries, έτσι ώστε να καλύπτετε η επιφάνεια των φρούτων. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες σκεπασμένα με μεμβράνη (μαρινάρισμα).
2.Τοποθετούμε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να διογκωθούν περίπου στο διπλάσιο από τον αρχικό τους όγκο.
3.Προσθέτουμε τα αυγά λίγα – λίγα την φορά μέσα στο παραπάνω μίγμα μέχρι να ενωθούν και αυτά.
4.Προσθέτουμε το μέλι και ομογενοποιούμε.
5.Στην συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα σκόνη, το γαρύφαλλο σκόνη, το μοσχοκάρυδο σκόνη, την βανιλλίνη, το τζίντζερ σκόνη και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα με το φτερό στην μεσαία ταχύτητα.
6.Κοσκινίζουμε το μαλακό αλεύρι με το baking powder.
7.Στραγγίζουμε τα μαριναρισμένα φρούτα από το ποτό και τα ανακατεύουμε μαζί με το καρύδι μέσα στο μαλακό αλεύρι με το baking powder.
8.Τέλος ανακατεύουμε εκτός μίξερ με μια μαρίζ απαλά τα 2 παραπάνω μίγματα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
9.Γεμίζουμε με το μίγμα φόρμα ή ταψί της αρέσκειας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά περίπου. Mε την έξοδο από το φούρνο αφήνουμε το Χριστουγεννιάτικο κέικ φρούτων να κρυώσει και τοποθετούμε πάνω σε σχάρα.
10.Για το ντεκόρ: Επικαλύπτουμε με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream στην επιφάνεια. Για να ρευστοποιήσουμε το ΙΟΝ Patisserie Cover Cream αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο για να επικαλύψουμε.
Μερίδες : 15-20
Έτοιμο σε : 60 Λεπτά

 

 

Σχετικά με το Σεφ

Μιχάλης Σαράβας

Μιχάλης Σαράβας

Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery …

Περισσότερα για τον σεφ…



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *