Αμυγδαλόπιτα νηστίσιμη, από την Γωγώ Σαμίου!







ΥΛΙΚΑ
2 ποτ του νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτ του νερού λάδι ελαφρύ
1 ποτ του νερού ζάχαρη
1 1/2 κούπα αμύγδαλα ψίχα καθαρισμένα και περασμένα από το μουλτι
2 ποτ του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτ του νερού σιμιγδάλι χονδρό
1 κουτ του γλυκού μαγειρική σόδα
1κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού και λίγο λιγότερο γαρίφαλο
1 φακελάκι μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη διαλύουμε την σόδα μέσα στο πρώτο ποτήρι χυμό και ρίχνουμε μέσα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει ψίχα στο μπλέντερ την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπεικιν, το σιμιγδάλι, το αλεύρι…λαδώνουμε ένα ταψί 25 εκ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170- 180 για 60 λεπτά.!!
Αν θέλετε μπορείτε να την σιροπιάσετε με 2 ζάχαρη και 1 νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού και βράσιμο δυο λεπτά,σιροπιάστε κρύα πίτα χλιαρό σιρόπι.












Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παστέλι με αμύγδαλα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Πάστα αμυγδάλου με κρέμα βανίλιας(Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το Redmoon-foodaholi...
Σοκολατάκια με γέμιση μανταρίνι κι αμύγδαλο της Ελευθερίας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Μπάρες αμυγδάλου χωρίς ψήσιμο, από την Εύα Κατραμίδου και το evicita.gr!
Κέικ αμυγδάλου με δροσερή σοκολατένια κρέμα τυριού, από το sintayes.gr!
Νηστίσιμα αμυγδαλωτά με μανταρίνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Αφήστε μια απάντηση