Μπάρες αμυγδάλου χωρίς ψήσιμο, από την Εύα Κατραμίδου και το evicita.gr!
Τις τελευταίες μέρες κάτι έχω πάθει με τους ξηρούς καρπούς και κυρίως τα αμύγδαλα! Τα βάζω σε γλυκά, τα κάνω γάλα(αμυγδαλόγαλα) και ότι κατεβάζει ο νους μου το κάνω πράξη! Άλλωστε ο αυθορμητισμός είναι χαρακτηριστικό του εαυτού μου! Η αλήθεια είναι πως όταν κολλάω με ένα συστατικό το δοκιμάζω σε όλες του τις μορφές! Έτσι λοιπόν αγαπημένε αναγνώστη αφού έκανα όλες τις απόπειρες με το αμύγδαλο αφησα μία για το τέλος! Μπάρες αμυγδάλου χωρίς ψήσιμο! Μπάρες δεν έτρωγα ποτέ στη ζωή μου(αντε καλά αραιά και που)! Τις είχα συνδυάσει με κάτι πολύ άγευστο, σχεδόν στάχυ! Ξέρω τα παραλέω αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια! Με αυτήν όμως την μπάρα ήρθα για να καταρρίψω το μύθο!
Σούπερ υγιεινή, γευστική μπάρα!
Θα μπορούσαμε να την κάνουμε και τρουφάκια! Είναι τόσο εύκολη και νόστιμη επιλογή που λύνει τα χέρια όταν θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο κέρασμα! Εάν έχετε καλό μπλεντερ η συνταγή απλοποιείται ακόμα πιο πολύ διότι βάζετε όλα τα υλικά μέσα και αλέθετε μέχρι να γίνουν μία μάζα. Εγώ εδω το κάνω με μούλτι σε δύο δόσεις. Θα καταλάβετε τι εννοώ στην εκτέλεση! Στο τέλος όταν βάλετε από πάνω τη σοκολάτα καλό θα είναι να την παρακολουθείτε καθώς θα κρυώνει στο ψυγείο. Λίγο πριν πήξει τελείως κόψτε την σε κομμάτια για να αποφύγετε τυχόν σπασίματα. Έπειδή εμείς είμαστε πολύ της σοκολάτας αντι για 125 γρ. κουβερτούρα έβαλα 200 γρ. Νομίζω όμως ότι τα 125 είναι μία πολύ καλή δόση! Το ταψάκι που χρησιμοποίησα είναι τετράγωνο 20 εκ. Το ιδανικό θα έλεγα οτι είναι 18εκ.Μη σας ανησυχεί όμως αυτό γιατι το μείγμα είναι τόσο σταθερό που με μία λαδόκολλα μόνο το πλάθετε όπως θέλετε!
update 15/5/19 Τα αμύγδαλα θέλουν πολύ καλό σπάσιμο για να μπορέσει να ομογενοποιηθεί η μπάρα. Αν δεν το καταφέρετε αυτό με το μούλτι σας, βάλτε τη λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αντί από πάνω! Με αυτό τον τρόπο και θα ενσωματωθούν τα υλικά καλύτερα και δεν θα περιμένετε πολύ για να σφίξει η μπάρα.
ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα, ωμά
100 γρ . σταφίδες μαύρες
2 κ.γ. κακάο
50 γρ. βρώμη
1 κ.σ λάδι καρύδας
1 κ.γ. μέλι
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μούλτι(πολυκόφτη) τα αμύγδαλα και τα κάνουμε σκόνη(προσωπικά αφήνω λίγα κομματάκια όπως φαίνεται στη φώτο, γίνονται πιο τραγανές οι μπάρες).Τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Προσθέτουμε στο μούλτι τις σταφίδες,τη βρώμη και το κακάο.Αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Τοποθετούμε στο μπολ με τα αμύγδαλα.Αφού ανακατέψουμε με τα χέρια βάζουμε το μείγμα στο μούλτι σε δύο δόσεις κ αλέθουμε μέχρι να γίνουν μία μάζα.Τοποθετούμε πάλι στο μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ το μέλι, το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε με το χέρι. Πιέζουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε το ταψί μας, βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα .Πιέζουμε με το χέρι ή ένα κουτάλι μέχρι να απλωθεί παντού. Κλείνουμε απο πάνω με τη λαδόκολλα που περισσεύει και βάζουμε στο ψυγείο!
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί(μία κατσαρόλα που βράζει και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ.Μέσα στο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα)
Βγάζουμε τη μπάρα απο το ψυγείο και περιχύνουμε με τη σοκολάτα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Σε αυτό το σημείο κάνουμε το κολπάκι που προανέφερα. Δηλαδή, ελέγχουμε ανα διαστήματα τη σοκολάτα για να την κόψουμε σε κομμάτια πριν πηξει τελείως ώστε να μας βγεί τέλεια!Εγώ να πω την αλήθεια την άφησα να πήξει αλλα μετά χρειάστηκε μεγάλη προσοχή όταν την έκοβα.
Τέλος, αφήνουμε στο ψυγείο εως ότου πήξει η σοκολάτα.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε ενδιάμεσα καινούρια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
miammmmm….
Αφήστε μια απάντηση