Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας(VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 150 ml σπορέλαιο
  • 300 γρ. σιμιγδάλι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml νερό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO: https://youtu.be/lOHQe_x4LgE

 

 

 

Μέθοδος
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Αφού ζεσταθεί το σπορέλαιο, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα, το καυτό μας σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, προσέχοντας πολύ γιατί στην αρχή κάνει έντονους υδρατμούς και έντονο κοχλασμό.
  5. Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι μας στο σιμιγδάλι, συνεχίζουμε να κρατάμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δούμε φουσκάλες κοχλασμού.
  6. Έπειτα τραβάμε τον χαλβά από το μάτι, ρίχνουμε μέσα την κανέλα με το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
  7. Αμέσως μετά, βάζουμε την μισή ποσότητα από το χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και τον στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
  8. Στον υπόλοιπο χαλβά που έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι, ρίχνουμε την κουβερτούρα μας, που πριν έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια.
  9. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής σοκολατένιος χαλβάς.
  10. Τέλος, αδειάζουμε τον σοκολατένιο χαλβά στη φόρμα, πάνω από τον απλό και τον απλώνουμε με το κουτάλι μας παντού και ομοιόμορφα.
  11. Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/simigdalenios-chalvas-sokolatas/

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *