Νηστίσιμα σοκολάτο- παγωτό- σαντουιτσάκια από τον Αρη και το “Γλυκοπλαστείο Νεανικόν”!
Το σοκολατένιο παγωτό που θα σας παρουσιάσω σήμερα, τις τελευταίες τρεις βδομάδες, το φτιάχνω ξανά και ξανά. Όχι ότι χρειάζεται βελτίωση, απλά δεν μπορώ να πιστέψω πως τόσο απλά και αγνά υλικά μας δίνουν τόσο τέλεια υφή και γεύση. Το μυστικό κρύβεται στα υπέροχα λιπαρά που μας χαρίζει το μοναδικό αβοκάντο αλλά και στη γλύκα που μας αφήνει η υπέρ θρεπτική μας σταφίδα. Αν σε αυτά προσθέσουμε κακάο και χαρούπι έχουμε το καλύτερο παγωτό του κόσμου !!
Και για να το πάμε ένα βήμα ακόμα παραπέρα σκέφτηκα να το στριμώξουμε ανάμεσα σε αρωματικά ωμοφαγικά μπισκότα.
Προχωράμε ;;;
Για τα μπισκότα θα χρειαστούμε:
120 γρ αμύγδαλα
75 γρ σταφίδες
10 φέτες από αποξηραμένο μήλο
1 φέτα από αποξηραμένο πορτοκάλι
3 κουταλιές νερό
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μικρό τσέρκι 7 εκ με πιεστήρα
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στον επεξεργαστή τροφών. Αλέθουμε δυνατά και σιγά σιγά ρίχνουμε τις δύο κουταλιές νερό. Δεν θέλει κάτι άλλο, παίρνουμε περίπου 25 γρ και με τη βοήθεια της φόρμας σχηματίζουμε το πρώτο μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο και προχωράμε στο παγωτό !!
Για το παγωτό θα χρειαστούμε:
3 ώριμα αβοκάντο (αυτή την εποχή βρίσκουμε θαυμάσια Κρητικά)
150 γρ σταφίδες
1,5 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο Creta Carob
2,5 κουταλιές κακάο (ή λίγο παραπάνω ωμό)
100 ml νερό
Ρίχνουμε τις σταφίδες στον επεξεργαστή τροφών και αλέθουμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μία ενιαία πάστα. Προσθέτουμε τα αβοκάντο και συνεχίζουμε το άλεσμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό, το κακάο και το χαρουπάλευρο και αφού αναμειχθούν καλά σταματάμε τη λειτουργία.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας στην παγωτομηχανή και περιμένουμε να μετατραπεί σε παγωτό. Μόλις συμβεί, παίρνουμε τα μπισκότα μας, τοποθετούμε ένα στη βάση της φόρμας, στρώνουμε μία μπάλα παγωτό και από πάνω καλύπτουμε με ένα ακόμα μπισκότο. Με τη βοήθεια του πιεστήρα ξεφορμάρουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε αμέσως στην κατάψυξη. Ολοκληρώνουμε όλα όσα έχουμε, τρώμε ό,τι περισσεύει και μετά από λίγες ώρες απολαμβάνουμε !!!
Προσοχή, το αποτέλεσμα προκύπτει άκρως εθιστικό !
http://www.neanikon.gr/icecreamchocolatewhoopies/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένια κινόα για πρωινό, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Παγωτό σάντουιτς με πτι μπερ από το icookgreek!
"Τα σοκολατένια τρουφάκια-τροφή για τις λειτουργίες του εγκεφάλου", από την Ιωάννα Ζέρβα και το oli...
Κριτσίνια κρασιού με χαρουπάλευρο Creta Carob, καρότο και σουσάμι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το s...
Παγωτό σάντουιτς από την Εύα και το Chefoulis.gr !
Ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι και σοκολατένια δημητριακά, από τον Αντώνη Δρακάκη και το ditucook.blogspo...
Αφήστε μια απάντηση