Σπιτική πραλίνα φουντουκιού (νηστίσιμη), από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ξέρω πόσο αγαπάτε τη σοκολάτα ✌???????? για αυτό σας έχω την πιο εύκολη και super yummy συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού!????Το αγαπημένο μας σοκολατένιο άλειμμα τώρα πιο νόστιμο από ποτέ!

ΒΑΖΑ: 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ : 5Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 15Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φουντούκια

30 γρ. κακάο

90 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες995%
ΒΑΖΑΛίπος7,8g10%
ΒΑΖΑKορεσμένα0,7g0%
ΒΑΖΑΠρωτείνες2,1g4%
ΒΑΖΑYδατάνθ.7,4g3%
ΒΑΖΑΣάκχαρα5g6%
ΒΑΖΑΑλάτι0g0.00%
ΒΑΖΑΙνες1,7g4%

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

2Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

3Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το ταψί από φούρνο, μεταφέρουμε τα φουντούκια στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν μία ρευστή κρέμα χωρίς σβόλους.

4Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα στο πολυκοπτικό το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4 λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5Μόλις είναι έτοιμη η πραλίνα φουντουκιού τη μεταφέρουμε σε ένα βάζο και σερβίρουμε.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *