Σπάνια ένα προϊόν έχει συνδεθεί τόσο στενά με έναν τόπο και την εξέλιξή του όσο η μαύρη κορινθιακή σταφίδα -το ελληνικό super food και ένα από τα πλέον ιστορικά εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας- η καλλιέργεια της οποίας αποτέλεσε σχεδόν φυσικό μονοπώλιο περιοχών που απλώνονταν στον Κορινθιακό Κόλπο και τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου. Σήμερα οι σταφίδες πρωταγωνιστούν στο Ολυμπιακό Πρωινό, αλλά και σε κάθε ελληνικό πρωινό, σνακ ή γλύκισμα που θέλει να είναι πραγματικά ωφέλιμο για τον οργανισμό. Βλέπετε ο λιασμένος στο μεσογειακό ήλιο καρπός του σταφυλιού φέρει πολλά από τα διατροφικά χαρακτηριστικά του και προικίζει τον οργανισμό με πολύτιμα στοιχεία όπως Βιταμίνη C, Ασβέστιο, Σίδηρος, Βιταμίνη B6 και Μαγνήσιο.
Τι είναι η Σταφίδα Βοστίτσα ΠΟΠ Αχαΐας
Η Βοστίτσα (Vostizza) είναι η κατηγορία της Κορινθιακής Σταφίδας που έχει καταχωρηθεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) από το 1993, θεωρείται η ανώτερη ποιότητα Κορινθιακής Σταφίδας, που ξεχωρίζει για το υπέροχο άρωμα και την μοναδική γεύση της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της σήμερα γίνεται στην Αιγιάλεια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Τι είναι η Σταφίδα Ηλείας ΠΓΕ
Η Σταφίδας Ηλείας, που καλλιεργείται στην ευρύτερη περιοχή, ανήκει και αυτή στο είδος της Κορινθιακής και έχει σημανθεί ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Είναι η πιο στρογγυλή απ’ όλες, με ομοιόμορφη ρώγα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.