Καλαμποκόψωμο! Γλυκό ψωμί που θα λατρέψετε, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ :1
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1Ω
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. καλαμποκάλευρο

250 ml ξινόγαλο

125 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

120 γρ. βούτυρο, λιωμένο

70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

30 γρ. μέλι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

Μαρμελάδα της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

ΒΑΖΑΘερμίδες  216   11%
ΒΑΖΑΛίπος   10.5g   15%
ΒΑΖΑKορεσμένα  6.4g    32%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες  2.6g   5%
ΒΑΖΑYδατάνθ. 29g    11%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   10.1g   11%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.1g   1.67%

ΒΑΖΑΙνες   1.2g   5%

by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το ξινόγαλο, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σόδα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2Ύστερα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα.

3Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το καλαμποκόψωμο να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

4Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μαρμελάδα.

#tsoulotip: Αν δούμε πως παίρνει γρήγορα χρώμα το ψωμί κατά το ψήσιμο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *