Ταχινοπιτάκια, από την Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!

 Υλικά

Για το σιρόπι

250 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
1/2 λεμόνι, τις φλούδες του

Για τα ταχινοπιτάκια

6 φύλλα κρούστας
100 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. κανέλα
360 γρ. ταχίνι

Διαδικασία

Για το σιρόπι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες από το λεμόνι.
Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα ταχινοπιτάκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον φούρνο.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 6 φύλλα.
Ενώνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε ένα φύλλο μαργαρίνη με ένα πινέλο. Απλώνουμε περίπου 1 κ.σ. από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα και 60 γρ. ταχίνι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Τυλίγουμε διαγώνια σε ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί, αλείφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και όσο είναι καυτά, απλώνουμε με ένα κουτάλι το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε 5-10 λεπτά για να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Ακη Πετρετζίκη .

Καλή επιτυχία <3



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *