Οδηγίες
- 1 μέρος μπορεί να είναι μία κούπα, ένα φλιτζάνι, ένα ποτήρι (χρησιμοποιούμε το ίδιο σκεύος για να μετρήσουμε όλα τα υλικά).
 - Η διαφορά είναι στην ποσότητα, αλλά όχι στο τελικό αποτέλεσμα.
 - Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά η ζάχαρη μαζί με το νερό.
 - Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
 - Ρίχνουμε το λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο) σε μία κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
 - Όταν πάρει θερμοκρασία καβουρδίζουμε καλά το σιμιγδάλι.
 - Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε με προσοχή το ζεστό σιρόπι.
 - Ανακατεύουμε μέχρι που να το πιεί και να κάνει φουσκάλες.
 - Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
 - Στρώνουμε τον μισό χαλβάς σε ένα σκεύος.
 - Στο υπόλοιπο ενσωματώνουμε την νηστίσιμη πραλίνα και απλώνουμε πάνω από τον χαλβά.
 - Σκεπάουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
 - Βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.
 


Αφήστε μια απάντηση