Αμυγδαλωτά, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νηστίσιμα και λαχταριστά, αυτά τα αμυγδαλωτά θα γίνουν το αγαπημένο σας κέρασμα. Φτιάχνονται με μόλις 4 υλικά και κρύβουν όλη τη γεύση τους σε μία μπουκιά!

ΒΑΡΟΣ: 500-550 γρ.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. λευκό αμύγδαλο
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι ή κατά προτίμηση 50 γρ. amaretto
  • 150 γρ. αμύγδαλο χονδροκομμένο σε κύβους (το βρίσκουμε σε super markets)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, απλώνουμε το λευκό αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 10-12 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Στο μπλέντερ αλέθουμε το χονδροκομμένο αμύγδαλο με την άχνη όσο περισσότερο μπορούμε. Προσθέτουμε το χυμό ή το amaretto και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα στο χονδροκομμένο αμύγδαλο πιέζοντας με τα χέρια έτσι ώστε να κολλήσει επάνω.

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/paradosiaka/diafora/amygdalota/?fb

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *