Ατομικός χαλβάς, από τον Γιώργο Τσούλη!







Ατομικές μερίδες λαχταριστού σιμιγδαλένιου χαλβά με σταφίδες και υπέροχα αρωματικά, από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη.
ΤΕΜΑΧΙΑ 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
Για το χαλβά
90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
90 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
130 ml ηλιέλαιο
40 γρ. σταφίδες, σουλτανίνα
60 ml κονιάκ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
Για το σιρόπι
500 ml νερό
130 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κονιάκ με τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν, μέχρι να μαλακώσουν και να αυξηθούν λίγο σε όγκο.
2. Έπειτα, τοποθετούμε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, το αφήνουμε στην άκρη.
3. Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία δεύτερη μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε προσεκτικά το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για περίπου 7 λεπτά, ανακατεύοντας το συχνά, μέχρι να ροδίσουν.
4. Κατόπιν, αδειάζουμε σε δόσεις το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τριμμένο γαρύφαλλο, τη κανέλα, τις σταφίδες και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να δέσει ο χαλβάς.
5. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε το μείγμα του χαλβά σε μία φόρμα σιλικόνης 9 θέσεων και τον πατάμε καλά να γίνει συμπαγές.
6. Αφήνουμε τις ατομικές μερίδες χαλβά να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς αν θέλουμε.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πολύ γρήγορος και νόστιμος χαλβάς σε ένα σκεύος(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholi...
Πανεύκολος χαλβάς πορτοκάλι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Χαλβάς Φαρσάλων νηστίσιμος, από το sintayes.gr!
Χαλβαδόπιτα με φύλλο, όπως δεν την έχεις ξαναδοκιμάσει, από την Αννα Χαλικιά και το madameginger.com...
Μπουρεκάκια νηστίσιμα με χαλβά του μπακάλη, από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!!
Υπέροχος χαλβάς Φαρσάλων, από την Σόφη Τσιώπου!
Αφήστε μια απάντηση