Eκμέκ κανταΐφι με λευκή σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Παραδοσιακό και αγαπημένο, το εκμέκ κανταΐφι εμπλουτίζεται σε αυτήν εδώ τη συνταγή με τη λατρεμένη λευκή σοκολάτα ΙΟΝ!

 

 

90′
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας

 

 

Συστατικά
Για ένα ταψί 25×25 εκ. Για το σιρόπι:

  • 250 μλ νερό
  • 300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

Για το κανταΐφι:

  • 250 γρ κανταΐφι (μισό πακέτο)
  • 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 400 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 μλ γάλα πλήρες
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 4 κρόκοι από μεσαία αυγά
  • 70 κορνφλάουρ
  • 180 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ, τεμαχισμένη

Για τη σαντιγί και το σερβίρισμα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Μέθοδος
  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να ζεσταίνονται σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία.
  2. Μόλις πάρουν βράση και η ζάχαρη έχει λιώσει, αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κανταΐφι:

  1. Ανοίγουμε το πακέτο με το κανταΐφι και το ξαίνουμε με τα δάχτυλά μας.
  2. Το απλώνουμε σε ένα ταψί και ραντίζουμε με το βούτυρο.
  3. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 1 ώρα περίπου σύνολο, ή ώσπου να πάρει χρώμα. Ενδιάμεσα, ανοίγουμε τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε μία-δύο φορές, για να πάρει χρώμα παντού.
  4. Βγάζουμε το κανταΐφι από τον φούρνο και καυτό όπως είναι, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  5. Περιμένουμε μισή ώρα, ώστε να τραβήξει όλο το σιρόπι.

Για την κρέμα:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα με το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με την άλλη μισή ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Μέσα στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με τον αυγοδάρτη, ώσπου να έχουμε μια λεία πάστα.
  4. Μόλις η κρέμα με το γάλα πάρουν βράση, χύνουμε λίγο μέσα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη, ώστε να ζεσταθεί σταδιακά το μείγμα.
  5. Χύνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  6. Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα ολόκληρο το μείγμα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη, ώσπου να πήξει η κρέμα μας.
  7. Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει.
  8. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
  9. Καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη, έτσι ώστε να την ακουμπάει.
  10. Όταν η κρέμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  11. Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα από την προηγούμενη μέρα.

Για τη σαντιγί και το σερβίρισμα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη, σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, ώσπου να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
  2. Σε ένα τετράγωνο ταψί, κατά προτίμηση γυάλινο ώστε να βλέπουμε τις στρώσεις, μεταφέρουμε το κανταΐφι και το πιέζουμε ώστε να σχηματίσουμε τη βάση.
  3. Σκεπάζουμε με την κρέμα.
  4. Τέλος, απλώνουμε στην επιφάνεια τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και σερβίρουμε.
  5. Φυλάμε όσο εκμέκ κανταΐφι περίσσεψε στο ψυγείο, ως και για 3 μέρες.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/ekmek-kantaifi-me-lefki-sokolata/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *