Κάθε χρόνο αυτό το μήνα, σας φτιάχνω μια Φανουρόπιτα. Όποιος τη φάει δε νομίζω να το καταλάβει, γιατί έγινε πεντανόστιμη, εγώ άκουσα τα καλύτερα.
Όταν τη φτιάχνετε να διαβάζετε και την προσευχή που σας γράφω από κάτω, πάμε να τη φτιάξουμε να δείτε πόσο εύκολη είναι η Φανουρόπιτα χωρίς ζάχαρη.
Θα βρείτε την προσευχή εδώ.
Φανουρόπιτα χωρίς ζάχαρη
Μια διαφορετική Φανουρόπιτα χωρίς ζάχαρη με ελαιόλαδο και αλεύρι ολικής !
Εργαλεία
- Θήκες Μάφιν
- Πινέλο Σιλικόνης
- Σπάτουλα
- Ταψί 26 εκ.
Υλικά
- 500 γρ Φαρίνα Ολικής Άλεσης
- 300 γρ Φρέσκο Χυμό Πορτοκαλιού ((και ξύσμα Πορτοκαλιού))
- 220 γρ Ζάχαρη Καρύδας
- 170 γρ Ελαιόλαδο
- 100 γρ Ζεστό Νερό
- 50 γρ Καρύδια (χοντροκομμένα)
- 50 γρ Σταφίδες Μαύρες
- 3 γρ Σόδα Φαγητού
- 3 γρ Κανέλα Κεϋλάνης
Οδηγίες
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
- Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Βάζουμε τις σταφίδες στο ζεστό νερό για 5 λεπτά και τα καρύδια και την κανέλα στο αλεύρι και το ανακατεύουμε.
- Ανακατεύοντας το μείγμα προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και τέλος το νερό με τις σταφίδες.
- Λαδώνουμε φόρμες για Μάφιν ή ένα ταψί (κάτω μπορείτε να βάλετε λίγα καβουρδισμένα καρύδια) και μοιράζουμε το μείγμα.
- Τελειώνουμε επάνω με λίγα καβουρδισμένα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.
- Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος που θα φτιάξετε τη Φανουρόπιτα αν φτιάξετε Μάφιν θα τα ψήσετε 16 λεπτά περίπου, σε ταψί θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά πάντα ανάλογα τον φούρνο σας .Ελέγχεται με μια οδοντογλυφίδα να δείτε αν ψήθηκε.
Έξυπνα Μυστικά…
Μπορείτε να βάλετε όποιον ξηρό καρπό σας αρέσει, να παραλείψετε τις σταφίδες ή να βάλετε ξανθές ή cranberries.
Αν θέλετε να βάλετε καστανή ζάχαρη ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
Καλή επιτυχία περιμένω εντυπώσεις και τα σχόλιά σας !!
Θερμίδες: 332.67kcal | Υδατάνθρακες: 46.62g | Πρωτεΐνη: 4.48g | Λιπαρά: 14.89g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.96g | Φυτικές Ίνες: 1.6g | Σάκχαρα: 12.24g
Αφήστε μια απάντηση