Φανουρόπιτα- ευχή από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

´Οταν φτιάχνουμε τη φανουρόπιτα έχουμε αναμμένο το θυμιατό και ένα κερί κατά τη διάρκεια της παρασκευής της,παράλληλα λέμε την ευχή της φανουρόπιτας.

ΕΥΧΗ
Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Ουράνιος Άρτος, ο της βρώσεως της μενούσης εις τον αιώνα πλουσιοπάροχος χορηγός, ο δοτήρ των αγαθών,
ο δέ Ηλιού τροφήν αγεώργητον πηγάσας, η ελπίς των απηλπισμένων, η βοήθεια των αβοηθήτων και σωτηρία των ψυχών ημών.
Ευλόγησον τα δώρα ταύτα και τους ταύτα σοι προσκομίσαντας, εις δόξαν σήν και τιμήν του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου.
Παράσχου δέ, αγαθέ, τοις ευπρεπίσασι τους πλακούντας τούτους, πάντα τά εγκόσμια καί υπερκόσμια αγαθά σου.
Εύφρανον αυτούς εν χαρά μετά του προσώπου σου, δείξον αυτοίς οδούς προς σωτηρίαν. Τα αιτήματα τών καρδιών αυτών καί πάσαν
τήν βουλήν αυτών ταχέως πλήρωσον, οδηγών αυτούς προς εργασίαν τών εντολών σου, ίνα διά παντός εν ευφροσύνη καί αγαλλιάσει
υμνώσι καί δοξάσωσι το πάντιμον καί μεγαλοπρεπές όνομά σου, πρεσβείαις της υπερευλογημένης Θεοτόκου, του αγίου ένδοξου
νεομάρτυρος Φανουρίου, του Θαυματουργού, καί πάντων σου τών αγίων. Αμήν.

 

επιμέλεια:Χρύσα Δ

 

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ 7 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

(Συνταγή:Στέλιος Παρλιάρος από τις γλυκές ιστορίες
παρασκευή:Χρύσα Δ.
Στη φωτό είναι διπλά τα υλικά).

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

160γρ. ηλιέλαιο
160γρ. χυμός πορτοκάλι
170γρ. ζάχαρη άχνη
280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκου μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
100 γρ. σταφίδες ξανθές

Πώς το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20εκ.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι κι αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε την πίτα 45-50λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε.

 http://steliosparliaros.gr/giortina/paradosiaka/fanouropita/

https://www.facebook.com/parliarosstelios


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *