Γαλατόπιτα, από τον Γιώργο Χριστιανό !







Μοναδική γεύση!
ΥΛΙΚΑ:
1,500ml φρέσκο γάλα
400γρ.ζάχαρη
300γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
3 βανίλιες
5 κουταλιές μαργαρίνη Bella
Για το σερβίρισμα:
Κανέλα σκόνη
Ζάχαρη άχνη
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη το βούτυρο και της βανίλιες μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμα. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρεμα και ανακατεύουμε γρήγορα. Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο πυρεξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά .
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα. Το αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά να κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Clafoutis (κλαφουτί) με κεράσια, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
"Κυριακή του Πάσχα – Η παράδοση θέλει γαλόπιτα (γαλατόπιτα)", από το icookgreek.com!
Γαλακτομπούρεκο με κρέμα κανταΐφι, από την cantina!
Εκπληκτικά μπακλαβαδάκια με πραλίνα και φουντούκι, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elen...
Πανεύκολη γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο(VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foo...
Γαλατόπιτα με κρέμα σοκολάτα-βανίλια (διώροφη), από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση