Γαλατόπιτα, από τον Γιώργο Χριστιανό !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μοναδική γεύση!
ΥΛΙΚΑ:
1,500ml φρέσκο γάλα
400γρ.ζάχαρη
300γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
3 βανίλιες
5 κουταλιές μαργαρίνη Bella
Για το σερβίρισμα:
Κανέλα σκόνη
Ζάχαρη άχνη
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη το βούτυρο και της βανίλιες μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμα. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρεμα και ανακατεύουμε γρήγορα.  Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο πυρεξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά .
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα. Το αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά να κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *