Μουστοκούλουρα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης σας έχει παραδοσιακά μουστοκούλουρα με υπέροχα αρώματα και τέλεια γεύση!
ΤΕΜΑΧΙΑ  20-22
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   2/5

 

Δέσποινα Φωτοπούλου

 

ΥΛΙΚΑ

130 ml μούστο

130 ml ελαιόλαδο

2-3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

40 γρ. καστανή ζάχαρη

40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1 πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σουσάμι, για το πασπάλισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    294  15%
ΒΑΖΑΛίπος    8g  11%
ΒΑΖΑKορεσμένα   1g   5%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    5.2g   10%
ΒΑΖΑYδατάνθ.  50g  19%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    12g   13%
ΒΑΖΑΑλάτι    0g    0.00%
ΒΑΖΑΙνες    8g   33%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
2Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4Δημιουργούμε μπαλάκια των 40 γρ. με το μείγμα και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε ένα μακρύ κορδόνι.
5Σε ένα δοχείο, προσθέτουμε το σουσάμι.
6Κυλάμε κάθε κορδόνι ζύμης μέσα στο σουσάμι, μέχρι να καλυφθεί καλά με το σουσάμι και ενώνουμε τις άκρες να δημιουργήσουμε ένα σχήμα κύκλου.
7Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
8Αφαιρούμε τα μουστοκούλουρα από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

#tsoulotip: Δε ζυμώνουμε τη ζύμη πάρα πολύ, γιατί θα βγάλει τα λάδια.

 

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/moustokouloura

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *