Νησιώτικα σταφιδωτά νηστίσιμα, από την Γωγώ Σαμίου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά για την ζύμη
2 Κούπες λάδι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας ρακή
1 κουταλάκι μαγ σόδα
1κουτ μπεικιν παουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
σουσάμι για το πασπάλισμα
Αλεύρι 6-7 κούπες μαλακό η για όλες τις χρήσεις
Υλικά για την γέμιση
1 Κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
1/2 κούπα σουσάμι καβουρδισμένο
3 κουταλιές σούπας μέλι με δυο κουταλιές ζεστό νερό.
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την γέμιση..
Χτυπήστε στο μπέντερ τις σταφίδες τα καρυδιά το καβουδρισμένο σουσάμι,Αρωματίστε το μείγμα με το κανελογαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέστε και το μέλι αραιωμένο με το ζεστό νερό
Αν θέλετε μπορειτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με μια κούπα ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Για την ζύμη
Χτυπήστε το λάδι στο μιξερ για μερικά λεπτά,προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε για 5 λεπτά ακόμα, διαλύστε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνετε μέσα στο μίξερ καθώς και την ρακή..Ανακατεύετε το μπεικιν παουντερ με το αλεύρι και το ρίχνετε σταδιακά μέσα στο μείγμα του λαδιού.. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
Παίρνετε μπαλίτσες τις βάζετε στην παλάμη σας και ανοίγεται μικρές πιτούλες..
Με ενα κουταλάκι βάζετε στην μέση λίγη γέμιση, κλείνετε ομοιόμορφα και οβάλ ρολάρετε μέσα στο σουσάμι βάζετε σε καλα λαδωμένο ταψί η πάνω σε λαδόκολλα.. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν..!!
Ξέχασα να πω ότι μπορειτε να βάλετε και τα μισά υλικά, εκτός από την σόδα ολόκληρο το κουταλάκι και το μπεικιν γιατί βγαίνουν πολλά!!
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *