Οδηγίες
- Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού να βράσουν για 5 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό.
- Σπάμε τα αμύγδαλα (δεν τα κάνουμε σκόνη).
- Χτυπάμε τα 6 ασπράδια αυγών μαζί με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
- Χτυπάμε τους 6 κρόκους αυγών μαζί με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το μπέικιν, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, την τριμμένη φρυγανιά και δουλεύουμε.
- Ενσωματώνουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
- Βουτυρώνουμε ταψί 34×26 εκατοστά και τοποθετούμε 6 φύλλα (κάθε φύλλο όταν το τοποθετούμε το βουτυρώνουμε εκτός από το τελευταίο).
- Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και από πάνω της το μείγμα με τα αμύγδαλα.
- Γυρνάμε τα φύλλα προς τα μέσα και τα βουτυρώνουμε.
- Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα που τα έχουμε κόψει στο μέγεθος του ταψιού μας (κάθε φύλλο όταν το τοποθετούμε το βούτυρώνουμε και το τελευταίο).
- Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό μας και το ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
- Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
- Αφήνουμε για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση