Σιμιγδαλένιος δίχρωμος χαλβάς, από την αγαπημένη ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σήμερα φτιάχνουμε έναν σιμιγδαλένιο χαλβά με… διχασμένη προσωπικότητα! Από τη μία το κλασικό, απαλό λευκό, και από την άλλη, το σοκολατένιο αδερφάκι του, που κάνει τη διαφορά. Και για το φινάλε; Ρίχνουμε από πάνω μια τελευταία δόση λιωμένης σοκολάτας, γιατί όσο περισσότερη, τόσο το καλύτερο! Είναι το γλυκό που θα σε κάνει να αναρωτηθείς: ‘Είμαι για λευκό ή για σοκολατένιο;’ Μην αγχώνεσαι, δεν χρειάζεται να διαλέξεις – εδώ τα έχεις όλα! Έίμαστε έτοιμοι για το απόλυτο δίλημμα… που καταλήγει σε διπλή απόλαυση;

Μερίδες 10

Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

200γρ σιμιγδάλι ψιλό

100γρ σιμιγδάλθι χοντρό

170γρ λάδι

Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

1/2 κουτ γλ κανέλα

200γρ λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα (συνολικά)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

950ml νερό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

450γρ ζάχαρη

1 φέτα πορτοκάλι

1 φέτα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα σιμιγδάλια. Ανακατεύουμε καλά με μια ξυλινη κουτάλα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα . Ρίχνουμε την κανέλα το ξύσμα πορτοκάλι και προσθέτουμε σιγά σιγα το σιρόπι.

Αφού το σιμιγδάλι απορροφήσει τα υγρά του, αποσύρουμε από τη φωτιά και χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε τη μισή λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε μια φόρμα ή τσέρκι 20 εκατ, ρίχνουμε πρώτα το λευκό μείγμα και στη συνέχεια το σοκολατένιο, πιέζοντας απαλά με ένα κουτάλι για να στρωθούν ομοιόμορφα. Τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα από πάνω και την απλώνουμε ομοιόμορφα για να καλύψει την επιφάνεια. Προσθέτουμε αμύγδαλο φιλέ και αφήνουμε για 3 ώρες να παγώσει.

 

https://elenacooks.gr/?p=18396&fbclid

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *