- Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις στο μπολ με το ταχίνι ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε φόρμα για χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε με μέλι ή χυμό λεμονιού.
Πανεύκολος Χαλβάς με ταχίνι, από τον μοναδικό Ακη Πετρετζίκη!







Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολος και πόσο υπέροχος είναι!! Πραγματικά αξίζει να τον φτιάξετε! Δείτε το κατατοπιστικότατο Video!
Και αν δεν τον θέλετε σκέτο, απλά στο σημείο που βάζουμε την βανίλια προσθέτετε εσείς ότι άλλο υλικό θέλετε… κακάο, ξηρούς καρπούς, σταφίδες.
Συστατικά
- 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. γλυκόζη
- 70 γρ. νερό
- 350 γρ. ταχίνι
- 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- χυμό λεμονιού
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σημείωση sokolatomania.gr : Μείωσα την ζάχαρη στα 170γρ, το νερό στα 55 γρ και πρόσθεσα μια κουταλιά σούπας κοφτή κακάο! Φανταστικός!!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/chalvas-me-tachini











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χαλβάς μανταρινάτος με καρύδα και στέβια της "L" από την Ελευθερία Μπουτζα και το "Μαγειρεύοντας με...
Χαλβάς με ταχίνι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Πανεύκολος χαλβάς πορτοκάλι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Χαλβάς με ινδοκάρυδο νηστίσιμος, από το sintayes.gr!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με στέβια και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη από την Deligios!
Χαλβάς με ταχίνι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση