Άν είναι να φας γλυκό με καρύδα, να είναι έκρηξη καρύδας, έτσι δεν είναι;
Και αυτό το γλυκό, αυτό είναι ακριβώς, και γρήγορο και πανεύκολο.
Η ζύμη είναι ξερή για να τραβήξουν οι ίνες το σιρόπι μετά, να μείνει ζουμερή η ινδοκαρυδόπιτα χωρίς να ξεράσει το σιρόπι της.
Στο βίντεο, είναι μερικών ημερών το γλυκό αλλά ακόμα είναι ζουμερό.
Το λεμόνι, δίνει μία φρεσκάδα και κάνει αντίθεση στην καρύδα για να μην γίνει λιγωτικό.
Λίγο αλατάκι και βανίλια για ενίσχυση γεύσης, και είναι όπως πρέπει.
Είναι αρκετά βαρύ γλυκο, μην σας φανεί μικρό το κομμάτι, ε;
Βγάζει 16 μερίδες σε ταψάκι ορθογώνιο 24 επί 20 εκατοστα.
…Και πλιζ, ψήστε το ινδοκάρυδο, γίνεται έξτρα φάμπιουλουσλι ντελίσιους..Ω, ναι! Το ΄χω το αγγλικο.
Στο ψυγείο δένει αρκετα, έχει πολύ λίπος, κρατάει σίγουρα μία εβδομαδα. Αν το δείτε και ξεραθεί, με λίγο βραστό νερο φτιαχνει, αφού υγρασία έχει χάσει.
Σερβίρετε με κρέμα καρύδας ή με κέτο παγωτό! Μμμ…
16 μερίδες.
Είπα είναι 16 μερίδες όχι 2 ξέρω γω.
…Από την άλλη έχει όμορφα μάκρος!
Ingredients
Ζύμη
- 170 γρ λάδι καρύδας ωμό, με γεύση δηλαδή, λιωμένο
- 200 γρ κρέμα καρυδας, όχι μόνο το λίπος η μισή κονσέρβα δηλαδή, η υπόλοιπη θα μπει στο σιρόπι
- 200 γρ αυγά
- 135 γρ αλεύρι καρύδας
- 150 γρ ινδοκάρυδο ψημένο
- 20 γρ ξύσμα λεμόνι
- 50 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
- 30 γρ χυμό λεμόνι
- 15 γρ baking powder
- 1/2 στικ βανίλια φυσική ή 10 γρ εκχύλισμα βανίλιας σπιτικό, θα βάλω το λίνκ της συνταγής στο τέλος
- 3 γρ αλάτι
Σιρόπι
- 200 γρ κρέμα καρυδας την υπόλοιπη από την κονσέρβα
- 350 γρ νερό
- 20 γρ Χυμό λεμόνι και οι λεμονόκουπες στο σιρόπι
- 100 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
Instructions
Ζύμη
Προθέρμανση φούρνου στους 170 βαθμους Κελσίου, αέρα.
Ψήστε το ινδοκάρυδο περίπου 10 με 15 λεπτα , ίσα να ροδίσει.
Ζυγιστε όλα τα ξερά υλικά, συν το ξύσμα λεμονιού, και την βανιλια αν είναι φυσική. Αν είναι εκχύλισμα, προσθέστε το στο μιξ με τα αυγά πιο κάτω.
Ζυγίστε και χτυπήστε τα αυγά με ένα σύρμα να αφρατέψουν.
Προσθέστε το λάδι καρύδας, την κρεμα, τον χυμό λεμονι, και χτυπήστε.
Με ένα πιρούνι, ενσωματώστε όλα τα ξερά υλικά στο μείγμα με τα υγρά.
Η καρύδα έχει πολλές ίνες και το μείγμα βγαινει σχετικα ξερό, ειδικά αν δεν το απλώσεις στο ταψί με τη μία.
Το άπλωσα με την βοήθεια μιας λαδόκολας.
Μην σας ανησυχεί ότι είναι ξερό ζυμάρι, αυτό θεέτε να τραβηξει το σιρόπι.
Ψήστε για 25 λεπτά.
Καθώς ψήνεται η πίτα, ετοιμάστε το σιροπι.
Δεν θέλει ιδιαιτερο βράσιμο, ίσα να λιώσει το γλυκαντικό και η κρέμα καρύδας να μην έχει σβόλους από λίπος.
Κόψτε την πιτα σε 16 κομμάτια όπως είναι ζεστή, και περιχύστε την με το σιρόπι.
Σιγά σιγα μέχρι να το ρουφήξει όλο.
Μία νύχτα, αφήστε την πίτα εκτός ψυγείου να δέσουν οι γεύσεις και να μην σφίξει τόσο.
Μόλις την έφτιαξα είναι αυτή η φωτογραφια.
Όπως είπα, σερβίρετε την με κρέμα καρύδας και παγωτό αν θέλετε, εδώ εχει και τα δύο.