Κέτο Μελομακάρονα με αλεύρι μπαμπού, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αμήν, Άγιε μου Βασίλη, επιτέλους τα κατάφερα να τη γράψω!

Στις συνταγές για κέτο μελομακάρονα (αυτή είναι η τρίτη και ας μην έχω βάλει τις άλλες ακόμα), μου αρέσει να βάζω λιναρόσπορο στη ζύμη, γιατί μόλις σιροπιαστούν, ρουφάει το σιρόπι και δημιουργεί αυτό το χαρακτηριστικό ζελέ, θα πω για να μην ακουστεί μπλιαχ, που θυμίζει την υφή της ζάχαρης.

Επίσης, αυτό κάνει να κρατάνε το σιρόπι και να παραμένουν ζουμερά.

Ξέρω ότι βγαίνουν πολύ σκούρα για αυτό το λόγο, αλλα η υφή σε αποζημιώνει. Προτιμώ επίσης το λάδι καρύδας για πιό κέτο ποιότητα.

Έχω γράψει και για άρωμα μελιού στο σιρόπι, αλλά ποτέ δεν βάζω, έχει τόσα αρώματα φυσικά η συνταγή που δεν χρειάζεται καθόλου!

… και εχουν και 86% λίπος… <3

Τις χονδρές φλούδες λεμόνι και πορτοκάλι από το σιρόπι, μπορείτε να τις ψιλοκόψτε και να τις ψήσετε σε λαδόκολλα στους 100 βαθμούς Κελσίου, αέρα μέχρι να ξεραθούν! Είναι τέλειο ντεκόρ και δεν πετάμε τίποτα!

Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

 

Καλά μας Χριστούγεννα λοιπον!

Course cookies, Dessert

Cuisine Greek

Prep Time 20 minutes

Cook Time 45 minutes

Total Time 1 hour 5 minutes

Servings 20 pieces

Ingredients

Σιρόπι, φτιάξτε το πρώτα να τραβήξει τα αρώματα

  • 300 γρ νερό
  • 175 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • Ξύσμα σε χονδρά κομμάτια από μισό πορτοκάλι και μισό λεμόνι
  • Χυμό από μισό λεμόνι και η λεμονόκουπα στο σιρόπι 
  • 2 στικ κανέλα
  • 3 γαρύφαλα
  • 20 γρ κονιάκ
  • 10 γρ λιναρόσπορο τριμμένο
  • Άρωμα μέλι αν θέλετε

Μελομακάρονα ζύμη

  • 150 γρ λάδι καρύδας άγευστο, λιωμένο 
  • 100 γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 50 γρ αλεύρι ή ίνες μπαμπού
  • 50 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 40 γρ λιναρόσπορο τριμμένο σε αλεύρι
  • 30 γρ ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι
  • 50 γρ καρύδια αλεσμένα να γίνουν αλεύρι
  • 60 γρ κονιάκ
  • 30 γρ νερό
  • 15 γρ κανέλα
  • 3 γρ μίξ μπαχαρικών (γαρύφαλλο, κάρδαμο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο)
  • 3 γρ σόδα μαγειρικής 
  • 5 γρ ξύδι
  • 2 γρ αλάτι

Ντεκόρ

  • 40 γρ καρύδι χονδροτριμμένο

Instructions

Σιρόπι

  1. Βράζετε το νερό με όλα τα υλικά, εκτός από τον λιναρόσπορο για 5 λεπτά περίπου.

    Το αφήνετε να τραβήξει τα αρώματα.

  2. Αφαιρείτε τα μυρωδικά. Πρέπει συνολικά το μείγμα να είναι 300 γρ για να το ρουφήξουν όλο.

  3. Ξαναζεσταίνετε το σιρόπι, το βγάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τον λιναρόσπορο, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.

    Μην το αφήσετε πολύ ώρα γιατί γίνετε γλίτσα. Θέλει να το κοιτάτε συνέχεια.

    Μόλις φτάσει σε υφή σιροπιού, σουρώνετε το μείγμα να φύγει ο λιναρόσπορος.

    Προσθέτετε ξάνα τα μυρωδικά και το αφήνετε στην άκρη.

Ζύμη

  1. Προθέρμανση φούρνου 150 βαθμούς Κελσίου, αέρα.

    Ψήσιμο 45 λεπτά. Βγάζει 20 μελομακάρονα των 28-29 γρ ζύμης.

  2. Είναι πολύ εύκολη η συνταγή, προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος, εκτός από την σόδα μαγειρικής και το ξύδι, και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να ενωθούν.

  3. Μόλις γίνει αυτό, βάζετε τη σόδα μαγειρικής και την περιχύνετε με το ξύδι να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί.

    Ανακατεύετε ξανά.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  4. Στο τέλος της συνταγής, εχει ένα βίντεο που φαίνεται η υφή της ζύμης. Τη θέλουμε κάπως στεγνή για να ρουφήξει το σιρόπι.

  5. Πλάθετε σε 20 μελομακάρονα των 28 με 29 γρ ζύμης.

  6. Για το εφέ, χαράξτε τα αν θέλετε.

  7. Ψήστε για 45 λεπτά σε λαδόκολλα.

  8. Βάλτε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν για να μη μουλιάσουν στο κάτω μέρος.

    Αυτό γιατί ο λιναρόσπορος θα ρουφήξει την υγρασία και δεν θα σιροπίαζονται όπως πρέπει.

  9. Ζεσταίνετε λίγο το σιρόπι, απλώνετε τα μελομακάρονα σε ενα ταψί να τα χωράει, και τα σιροπιάζετε.

    Τα άφησα 10 λεπτά. Αν φοβάστε, βγάλτε τα πιο πριν και περιχύστε τα μετά.

  10. Δεν δυαλύονται και κρατάνε το σιρόπι.

    Πασπαλίζετε με το καρύδι και voila!

  11. Είναι τέλεια !

  12. Bonus! Όπως προτείνω πιο πάνω, τις χονδρές φλούδες λεμόνι και πορτοκάλι από το σιρόπι, ψιλοκόψτε τις και ψήστε σε λαδόκολλα στους 100 βαθμούς Κελσίου, αέρα μέχρι να ξεραθούν! Είναι τελειο ντεκόρ και δεν πετάμε τίποτα! Φαίνονται στη φώτο εδώ!

Notes  Δείτε το βίντεο της ζύμης εδώ! Μάκρος για όλη την δόση χωρίς το ντεκόρ είναι: 2744 θερμίδες, πρωτεΐνη 33 γρ, λίπος 236 γρ, ίνες 78 γρ, νετ υδατάνθρακες 19 γρ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *