






Βράζετε το νερό με όλα τα υλικά, εκτός από τον λιναρόσπορο για 5 λεπτά περίπου.
Το αφήνετε να τραβήξει τα αρώματα.
Αφαιρείτε τα μυρωδικά. Πρέπει συνολικά το μείγμα να είναι 300 γρ για να το ρουφήξουν όλο.
Ξαναζεσταίνετε το σιρόπι, το βγάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τον λιναρόσπορο, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Μην το αφήσετε πολύ ώρα γιατί γίνετε γλίτσα. Θέλει να το κοιτάτε συνέχεια.
Μόλις φτάσει σε υφή σιροπιού, σουρώνετε το μείγμα να φύγει ο λιναρόσπορος.
Προσθέτετε ξάνα τα μυρωδικά και το αφήνετε στην άκρη.
Προθέρμανση φούρνου 150 βαθμούς Κελσίου, αέρα.
Ψήσιμο 45 λεπτά. Βγάζει 20 μελομακάρονα των 28-29 γρ ζύμης.
Είναι πολύ εύκολη η συνταγή, προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος, εκτός από την σόδα μαγειρικής και το ξύδι, και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να ενωθούν.
Μόλις γίνει αυτό, βάζετε τη σόδα μαγειρικής και την περιχύνετε με το ξύδι να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί.
Ανακατεύετε ξανά.
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Στο τέλος της συνταγής, εχει ένα βίντεο που φαίνεται η υφή της ζύμης. Τη θέλουμε κάπως στεγνή για να ρουφήξει το σιρόπι.
Πλάθετε σε 20 μελομακάρονα των 28 με 29 γρ ζύμης.
Για το εφέ, χαράξτε τα αν θέλετε.
Ψήστε για 45 λεπτά σε λαδόκολλα.
Βάλτε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν για να μη μουλιάσουν στο κάτω μέρος.
Αυτό γιατί ο λιναρόσπορος θα ρουφήξει την υγρασία και δεν θα σιροπίαζονται όπως πρέπει.
Ζεσταίνετε λίγο το σιρόπι, απλώνετε τα μελομακάρονα σε ενα ταψί να τα χωράει, και τα σιροπιάζετε.
Τα άφησα 10 λεπτά. Αν φοβάστε, βγάλτε τα πιο πριν και περιχύστε τα μετά.
Δεν δυαλύονται και κρατάνε το σιρόπι.
Πασπαλίζετε με το καρύδι και voila!
Είναι τέλεια !
Bonus! Όπως προτείνω πιο πάνω, τις χονδρές φλούδες λεμόνι και πορτοκάλι από το σιρόπι, ψιλοκόψτε τις και ψήστε σε λαδόκολλα στους 100 βαθμούς Κελσίου, αέρα μέχρι να ξεραθούν! Είναι τελειο ντεκόρ και δεν πετάμε τίποτα! Φαίνονται στη φώτο εδώ!
Αφήστε μια απάντηση