Για τις ενεργειακές μπάρες με μαύρη σοκολάτα και κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε:
Σύκα αποξηραμένα.
Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Κουβερτούρα και κακάο ΙΟΝ.
Συστατικά
250 γρ σύκα αποξηραμένα
75 γρ αμύγδαλο αλατισμένο χοντροσπασμένο
75 γρ φιστίκι Αιγίνης
15 γρ κουκουνάρι
75 γρ κολοκυθόσπορο
180 γρ χυμό πορτοκάλι
60 γρ ξύσμα πορτοκάλι
10 γρ ξύσμα λεμονιού
6 γρ κανέλα σκόνη
1 γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
240 γρ βρώμη αλεσμένη ελαφρώς
100 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
10 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
25 γρ φυστικοβούτυρο
15 γρ μέλι
Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λεκάνη, ταψάκι, κατσαρόλα, μαρίζ, αντικολλητικό χαρτί.
Οδηγίες
1.Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για 1 ώρα περίπου έτσι ώστε να μαλακώσουν.
2.Τοποθετούμε το φιστίκι Αιγίνης και το κουκουνάρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 5 λεπτά περίπου έτσι ώστε να καβουρδιστούν ελαφρώς και να αφήσουν το άρωμα τους.
3.Λιώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ.
4.Στραγγίζουμε τα σύκα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου πάνω σε χαρτί για να στεγνώσουν.
5.Μέσα σε μια λεκάνη προσθέτουμε με την σειρά που αναφέρονται στην συνταγή όλα τα υλικά ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν και να κάνουν μια ομοιογενή μάζα.
6.Απλώνουμε το μείγμα επίπεδα μέσα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
7.Κόβουμε τις ενεργειακές μπάρες σε μερίδες τις αρεσκείας μας και σερβίρουμε σε πιατέλα κατά βούληση.
Μερίδες : 12
Έτοιμο σε : 40 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο με την ειδικότητα του τεχνίτη ζαχαροπλάστη και αρτοποιού. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο ecole ferrandi (Γαλλία-Παρίσι), επίσης στην ειδικότητα του τεχνίτη …
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση