Γρήγορο ψωμί με κακάο, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ: 1
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

 

ΥΛΙΚΑ

280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

130 γρ. αλεύρι ολικής

2,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4 κ.σ. κακάο

½ κ.γ. αλάτι

55 γρ. λιωμένο βούτυρο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 κ.σ. μέλι

½ κ.γ. κανέλα

1 medium αυγό

1 κ.σ. καφές εσπρέσο, σε σκόνη

360 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   396 20%
ΒΑΖΑΛίπος   10.6g 15%
ΒΑΖΑKορεσμένα   6.1g 31%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   11g  22%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   65.5g   25%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   8.8g   10%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.3g   5.00%
ΒΑΖΑΙνες    3g   13%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.
2Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά – τα δύο είδη αλευριού, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε καλά, με ένα κουτάλι.
3Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, το αυγό και τον καφέ. Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τα αλεύρια.
4Φορώντας γάντια μιας χρήσης, πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να δημιουργήσουμε μία λεία ζύμη που δεν είναι πολύ σφιχτή.
5Βουτυροαλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα, 30×10 εκ. Προσθέτουμε τη ζύμη στην φόρμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
6Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά.
7΄Οταν ετοιμαστεί, αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε το φρεσκοψημένο ψωμί με κακάο.
#tsoulotip: Αν θέλετε το ψωμί να είναι πιο γλυκό, αντί για μέλι, μπορείτε να προσθέσετε 150 γρ. ζάχαρη. Μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς αν θέλετε.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/psomia-zymes/grigoro-pswmi-me-kakao
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *