Κέικ κανέλας, από την καταπληκτική Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the Tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

“… ας σας μιλήσω και για αυτό το κρεμώδες κέικ.
Το οποίο είναι υπέροχο, αφράτο και μοσχοβολά κανέλα.
Είναι ένα από εκείνα τα κέικ που σε αναγκάζουν να φτιάξεις καφέ, μόνο και μόνο για να έχεις μια καλή δικαιολογία να το απολαύσεις.
Έχει και μια ωραία ιδιαιτερότητα καθώς η κανέλα δεν προστίθεται στη ζύμη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά πρώτα μπαίνει σε στρώσεις μαζί με καστανή ζάχαρη και κατόπιν σχηματίζει κύματα όλο γεύση.”

The one with all the tastes | Κέικ κανέλας και giveaway

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κέικ κανέλας

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες:  1 στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση
Υλικά
  • 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 180 γραμμ. βούτυρο
  • 300 γραμμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια ή 2 βανιλίνες
  • 230 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 30 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
  1. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα φροντίζοντας να ενσωματωθούν καλά στο μίγμα μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Ρίχνουμε κατόπιν τη βανίλια, το γιαούρτι, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
  5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
  6. Ρίχνουμε το ⅓ του μίγματος του κέικ στη φόρμα και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και κανέλας. Κατόπιν ρίχνουμε ακόμα ⅓ του μίγματος και το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα. Ρίχνουμε τέλος και το τελευταίο ⅓ του μίγματος και με ένα κουτάλι κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο μίγμα.
  7. Ψήνουμε το κέικ στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του.
Σημειώσεις
Με μικρές αλλαγές από το βιβλίο Delicious cakes.
https://theonewithallthetastes.com/2015/02/cinnamon-cake-giveaway/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *