Κέικ με γλυκό βύσσινο και γλάσο από την Εύα και το Chefoulis.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για το γλάσο
  • Αυγό 1 μόνο το ασπράδι
  • Άχνη ζάχαρη 150 – 200 γρ
  • Λεμόνι 1 κουταλιά σούπας από τον χυμό
Για το κέικ
  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ κοσκινισμένη
  • Ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού
  • Αυγά 2 τεμ
  • Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
  • Γάλα 1/2 ποτήρι χλιαρό
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού κοσκινισμένο
  • Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
  • Γλυκό κουταλιού βύσσινο 3 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαφρώς λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα μαζί, την βανίλια και τα χτυπάμε να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο,ανακατεύουμε λίγο με το κουτάλι, αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (διαστάσεων 20 εκ) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40- 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας)

Για το γλάσο βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ το ασπράδι του αυγού μαζί με τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη. Αφού ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε με το γλάσο. Αν θέλουμε στολίζουμε με βυσσινάκια.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *