Πανεύκολα ρολλάκια κανέλας με σταφίδες (video), από την Μamatsita !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ρολλάκια κανέλας!!! Τα λατρεύω!!! Κι εγώ και τα παιδιά μου και η οικογένεια γενικότερα κι ειδικότερα
Αυτό όμως που δεν μπορώ είναι ο χρόνος που χρειάζονται για να γίνουν.
Πολύς χρόνος!
Έχεις αυτή την επιθυμία βρε παιδί μου να συνοδεύσεις με αυτά το καφεδάκι σου και θα πρέπει να ζυμώσεις, να περιμένεις να φουσκώσει η ζύμη, να ρολλάρεις και μετά να ξάναπεριμένεις να φουσκώσουν τα ρολλάκια, να ψηθούν και πάει λέγοντας και σε έχει πάρει ο ύπνος .
Τα αποφεύγω όλα αυτά με μία και μόνο κίνηση. Με το άνοιγμα του φύλλου σφολιάτας από το κουτί.
Κι έτσι μέσα σε πάρα πολύ λιγότερο χρόνο και δίχως καθόλου κόπο, ψήνω υπέροχα, πανεύκολα, πεντανόστιμα  ρολλάκια κανέλας για το καφεδάκι μου ή για τις ζεστές σοκολάτες των παιδιών.
Και βάζω και σταφίδες μέσα! Εκεί να δεις νοστιμιά!
Πολλές φορές, ειδικά κάτι βροχερές ή  χειμωνιάτικες Κυριακές, τα ετοιμάζω και για πρωινό! Εκεί να δεις χαρά!
Φτιάξτα και θα με θυμηθείς και μην ξεχάσεις να μου στείλεις φωτογραφία από την δημιουργία σου  στο  facebook ή στο instagram  για να την δεις να δημοσιεύεται.

Με αγάπη
Mamatsita
#MageirevoEpohes

 

Παρακολούθησε αυτή τη συνταγή και στο κανάλι μου στο You Tube

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1& 1/2 κ.γλ. κανέλα
1/3 κούπας σταφίδες ξανθέςγια το frosting (προαιρετικό)
1 κ.σ. κρέμα τυριού
1 1/2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. γάλαρολλάκια κανέλας

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Διάβασε πως γίνονται τα πανεύκολα ρολλάκια κανέλας με σταφίδες

1. Αλευρώνω ελαφρά τον πάγκο, ανοίγω το φύλλο σφολιάτας από την συσκευασία του, το απλώνω στον πάγκο και αλείφω την επιφάνεια του  με το λιωμένο βούτυρο.
2Σε ένα μπολ προσθέτω την ζάχαρη και την κανέλα. Τα ανακατεύω καλά και τα απλώνω στην επιφάνεια του φύλλου προσθέτοντας και τις σταφίδες.
3. Τυλίγω σε ένα σφιχτό ρολό το φύλλο από την μακριά πλευρά του και στη συνέχεια κόβω σε φέτες πάχους 5 εκ. περίπου τις οποίες τοποθετώ στο πυρίμαχο σκεύος που χρησιμοποιώ έχοντας το βουτυρώσει πρώτα καλά.
Προσέχω να μην ακουμπούν η μία την άλλη. Αν έχει περισσέψει κανελοζάχαρη, πασπαλίζω με αυτή τα ρολλάκια από πάνω.
4. Ψήνω τα ρολλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει και η σφολιάτα να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
5.Ραντίζω  τα ρολλάκια με το frosting (προαιρετικό) το οποίο έχω ετοιμάσει ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Tipάκι :
– για ακόμα μεγαλύτερο τραγανό αποτέλεσμα, τοποθέτησε τα ρολλάκια για μερικά λεπτά στο ψυγείο πριν το ψήσιμο.

 

https://mamatsita.com/2019/11/15/rollakia-kanelas/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *