Ρυζόγαλο Με Σοκολάτα, από την Ελένη Ψιχούλη και το pirouni.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το ρυζόγαλο είναι ένα γλυκό που θα σου πετύχει όσο ανειδίκευτος κι αν είσαι στη ζαχαροπλαστική. Εγώ το προτιμώ ζεστό, με μπόλικη κανέλα και λίγη ζεστή σος σοκολάτας. Το ίδιο υπέροχο είναι και κρύο από το ψυγείο, στο πρωινό αλλά και μετά από ένα δείπνο. Είναι μνήμη παιδική, είναι γλυκιά θαλπωρή, προσωπικά πίσω από κάθε μπουκιά πάντα θα βλέπω τη γιαγιά μου να το φτιάνει και να μοσχοβολά η κουζίνα βανίλια, γάλα και κανέλα. Που αν δεν σου αρέσει, μπορείς να την αντικαταστήσεις με ξύσμα λεμόνι. Οι παλιές νοικοκυρές το έφτιαχναν πολύπλοκο, με πολλά αβγά. Αν όμως, έχεις ένα καλό ρυζάλευρο και ένα ρύζι βιολογικό, που μεγαλώνει αγνό στην περιοχή NATURA του Σπερχειού, δένεις την κρέμα στη στιγμή, χωρίς καθόλου αβγά. Και ταυτόχρονα, κάνεις μια καλή πράξη για τον εαυτό σου, αν αναλογιστείς πόσο επιβαρημένα σε χημικά και λιπάσματα είναι τα ρύζια του εμπορίου. Το ίδιο υπέροχο γίνεται και με το ρύζι ολικής άλεσης, πάντα της ΗΛΕΣΙΟΝ.

20170208_142515

Υλικά

1 λίτρο γάλα

150 γρ. ρύζι ΗΛΕΣΙΟΝ

2 κ.σ. ρυζάλευρο ΗΛΕΣΙΟΝ

6 κ.σ. ζάχαρη

2 βανίλιες ή ξύσμα από 2 λεμόνια ή και τα 2 μαζί

2 κούπες νερό

κανέλα σκόνη

150 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος

20170208_143523

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βράζουμε το ρύζι σε κατσαρολάκι μετριο προς μεγάλο, μέσα σε 2 φλ. νερό, μέχρι να μαλακώσει, σε μέτρια φωτιά.

Κρατάμε 1 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το ρυζάλευρο.

Όταν βράσει το ρύζι, θα έχει απομείνει λίγο λευκό, δεμένο νεράκι. Εκεί προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα.

Μόλις ζεσταθεί και πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κρύο γάλα με το ρυζάλευρο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό, μέχρι να πήξει.

Συμβουλή: μην το αφήσετε να πήξει πολύ. Κατεβάστε το όταν ακόμη σας φαίνεται αρκετά νερουλό, γιατί όταν κρυώσει θα έρθει στα ιδανικά του. Αν το παραδέσεις, μετά γίνεται στόκος όταν κρυώσει.

Το μοιράζουμε σε μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε σε ένα μικρό μπρίκι, σε μέτρια φωτιά τη σοκολάτα με 1 κ.σ. νερό και τη μοιράζουμε σε κάθε μπολάκι.

20170208_145812 (1)

Το ρύζι και το ρυζάλευρο ΗΛΕΣΙΟΝ το βρίσκεις σε όλες τις βιολογικές λαϊκές και σε πάρα πολλά βιολογικά μαγαζιά και νεο-μπακάλικα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Μπες στο www.helession.com και στο κεφάλαιο «Ηλέσιον» θα βρεις όλα τα σημεία διάθεσης. Σίγουρα κάποιο απ’όλα είναι δίπλα στο σπίτι σου. Eπίσης, το βρίσκεις στο e-shop του www.helession.com

 

http://www.pirouni.gr/2017/02/%CF%81%CF%85%CE%B6%CF%8C%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *