Σοκολατένια ντόνατς με καραμέλα γάλακτος, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!







Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 6
Υλικά
- 60 γραμμ. βούτυρο
- 130 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 20 γραμμ. κακάο
- 1 βανιλίνη
- 120 γραμμ. ξινόγαλα (αριάνι)
- 110 γραμμ. ζάχαρη καστανή
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 κουταλάκια του γλυκού καραμέλα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη βανιλίνη.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το ξινόγαλα, τη ζάχαρη και το αυγό.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα να ενωθούν.
- Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 φόρμες για ντόνατς και τα ψήνουμε για 20′ περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
- Βγάζουμε τα ντόνατς από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Γαρνίρουμε την επιφάνεια τους με λίγη καραμέλα γάλακτος και ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Σημειώσεις
Για τα ντόνατς χρησιμοποίησα αυτή τη φόρμα της Silikomart.
http://theonewithallthetastes.com/2016/09/chocolate-dulce-de-leche-donuts.html
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εξαιρετικά αφράτα ντόνατς φούρνου (Video), από τους Μιχάλη και Χάρη Καρελάνη και το redmoon-foodahol...
Vegan donuts, από τον Γιώργο Τσούλη!
Trick or Treat ? Donuts μάτια, από τον Γιώργο Τσούλη!
Πανεύκολα Donuts μπανάνας με 3 ή 4 υλικά (φούρνου), από την Κωνσταντίνα και το dietonian.gr!
Ντόνατς φούρνου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Keto Donuts, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!
Αφήστε μια απάντηση