Σοκολατοψωμάκια πεντανόστιμα και αφράτα από τις “Γλυκές Τρέλλες”!
Είναι εύκολα και νόστιμα. Γίνονται με σπιτική ζύμη και έχουν φανταστική εμφάνιση
Ας φτιάξουμε παρέα λοιπόν τα πιο νόστιμα σοκολατοψωμάκια!
Υλικά
120 γρ αλεύρι για ψωμί
30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml)ξηρή μαγιά
25 γρ λευκή ζάχαρη
½ κ.γ αλάτι
1 κρόκος αυγού αραιωμένο με λίγο νερό
γάλα 1 κ.σ (15 ml)
80 γρ νερό
15 γρ βουτύρο
120 γρ αλεύρι για ψωμί
30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml)ξηρή μαγιά
25 γρ λευκή ζάχαρη
½ κ.γ αλάτι
1 κρόκος αυγού αραιωμένο με λίγο νερό
γάλα 1 κ.σ (15 ml)
80 γρ νερό
15 γρ βουτύρο
Γέμιση: 1 μικρό βαζάκι μερέντας
Οδηγίες
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ξεκουραστεί.
Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα. Τοποθετούμε την γέμιση στην μεγαλυτέρη πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ξεκουραστεί.
Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα. Τοποθετούμε την γέμιση στην μεγαλυτέρη πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό.
Με ένα μαχαίρι κοβούμε τις άκρες και επανωτίζουμε πάνω στο φύλλο κάνοντας το σχέδιο.
Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
πηγή και φώτο από εδώ sbar.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://glykestreles.blogspot.gr/2014/08/blog-post_21.html
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαμαδίστικο σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Πανεύκολο Σοκολατόψωμο με μπανάνες και φράουλες, από την Αργυρώ μας!
Monkey bread (Το ψωμί της μαϊμούς), από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Μερεντόψωμο αστέρι από τις Μαγειρικές Διαδρομές!
Σοκολατένιο ψωμί του τοστ, από την Nestle Dessert και το glikessintages.gr!
Banana bread, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση